- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai bune destinații de vacanță unde poți să faci plajă în luna februarie! Locurile exotice din Europa în care îți vei încărca bateriile

20 Jan, 20:23 • Bucătaru Gabriela
Românii se gândesc deja la vacanțe, deși mai este foarte mult timp până la începerea sezonului turistic. Majoritatea celor care urăsc sezonul rece și adoră căldura ar putea să facă plajă chiar în luna februarie foarte aproape de România.
Cele mai bune destinații de vacanță unde poți să faci plajă în luna februarie! Locurile exotice din Europa în care îți vei încărca bateriile

Cele mai bune destinații de vacanță unde poți să faci plajă în luna februarie! Dacă plănuiești să îți iei câteva zile libere și vrei să stai la plajă și să te bucuri de soare, noi îți oferim cinci idei de destinații perfecte chiar în Europa.Citește și Cât costă o casă cu trei dormitoare într-un sat din Spania. Românilor nu le-a venit să creadă: „Proprietatea perfectă atât pentru vacanță, cât și pentru viață cu normă întreagă”

Cele mai bune destinații de vacanță unde poți să faci plajă în luna februarie!

Prima destinație din topul țărilor unde poți să faci plajă în luna februarie este condus de Insulele Canare. Acestea sunt un arhipelag spaniol din Oceanul Atlantic, situat la aproximativ 100 de kilometri de coastele marocane. Insulele sunt cunoscute în toată lumea, mai ales datorită celebrei insule Tenerife, o destinație considerată a fi una de lux, dar care primește turiști în orice perioadă a anului, mai ales datorită climei extrem de plăcute.

Datorită climei Insulele Canare sunt căutate de turiști mai ales vara, dar și iarna, iar un alt avantaj, cel puțin pentru unii, este faptul că dacă știți limba spaniolă nu veți avea probleme în a vă descurca.

Pe lângă Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote sunt alte destinații foarte căutate din arhipelag. Peste 12 milioane de turiști merg anual în Canare, iar în februarie, când temperaturile ajung la o medie de 18-19 grade Celsius, cu maxime de 22 de grade, vremea este numai bună de relaxare pe plajă.

În Canare se află și cel mai înalt vârf muntos din Spania, Teide (3.718 metri), acoperit mereu de zăpadă, indiferent de temperaturile de la baza muntelui, notează traveltailor.ro.

A doua destinație exotică este Madeira, o insulă care aparține Portugaliei, iar în luna februarie temperaturile se învârt în jurul valorii de 20 de grade.

Situată în Atlanticul de Nord, Madeira are capitala la Funchal, acolo unde vei întâlni o grădină botanică excepțională, plină de plante tropicale, dar și Grădina cu Orhidee. De asemenea, zonele rurale au și ele o frumusețe aparte și merita vizitate.

Pe locul trei se află Cipru – insula din estul Mediteranei care în ultimii ani a atras ca un magnet foarte mulți turiști români și asta datorită apropierii geografice, dar și datorită temperaturilor care, în timpul iernii ajung la minime de 17 grade.

Astfel, Cipru este una din destinațiile cele mai accesibile pentru romani, dar și pentru mulți alți turiști europeni. Situată la doar 1.300 de kilometri de România, insula Cipru constituie nu numai o locație caldă din apropierea României (mult mai aproape decât Canare sau Madeira), dar și o destinație unde vă veți simți literalmente ca acasă, notează sursa citată.

De asemenea, insulele din Grecia sunt o altă destinație perfectă pentru vacanță în orice lună din an.

Insula Creta, însă, poate fi o destinație ideală pentru această perioadă, pentru că temperatura medie este de aproximativ 15 grade Celsius.

Situată în sudul extrem al Greciei, Creta oferă peste o mie de kilometri de plaje cu nisip fin, dar și ape cristaline care fac deliciul amatorilor de fotografii de vacanță reușite.

Plină de vestigii arheologice, Creta poate fi și o destinație culturală, pe lângă peisajele deosebite pe care le oferă. Aceasta ca să nu vorbim de plajele de vis și de mult iubita bucătărie grecească.

În fine, cea de-a cincea destinație pe care v-o propunem astăzi este Malta, o destinație nu foarte cunoscută în rândul turiștilor români, dar care ar merita să fie explorată fără doar și poate.

Lunile de vară sunt cele mai aglomerate în materie de turism, dar și luna februarie este o perioadă bună pentru a vizita Malta, datorită climatului extrem de blând.

Temple megalitice, catacombe și forturi, dar și capitala Valetta, aflată în patrimoniul UNESCO, vă așteaptă să le descoperiți în această țară mediteraneană.

Citește și Greșeala care te lasă fără bani atunci când îți rezervi vacanța de vară