- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa își vor deschide în curând porțile. Oferte de nerefuzat pentru un Crăciun de vis

13 Nov, 09:25 • Gabriela Andreescu
Marile oraşe din Europa au început pregătirile petru sărbătorile de Crăciun. Viena, Praga, Paris, Budapesta, Cracovia, Munchen, Sibiu şi altele redevin locuri magice în pragul sărbătorilor de iarnă şi în 2022.
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa își vor deschide în curând porțile. Oferte de nerefuzat pentru un Crăciun de vis

Vestite pentru atmosfera magică și experiențele unice pe care le creează vizitatorilor, târgurile de Crăciun din marile orașe ale bătrânului continent își așteaptă vizitatorii și în acest an.

În cadrul Târgului de Turism deschis zilele acestea la ROMEXPO, agenţiile de profil vin cu oferte atractive pentru city break-uri la Târgurile de Crăciun din cele mai populare orașe europene: Paris, Praga, Viena, Budapesta, Amsterdam sau Berlin.

Târgul de la Viena 2022

Viena este destinația perfectă pentru un city break în luna noiembrie şi decembrie. Capitala Austriei gazduieste targul de Crăciun in fiecare an, inca din secolul al XIV-lea, şi este mereu luminat cu decorațiuni stradale, iar în piețe se simte miros de vin fiert cu scorţişoară, castane coapte, cartofi copti, mere trase in ciocolata, figurine de martipan, nuci glazurate.

Târgul de Crăciun din Piața Primăriei – Rathausplatz se deschide pe 19 noiembrie. Până pe 26 decembrie târgul de Crăciun din inima Vienei este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire.

La târgul tradițional din Viena găsiţi cadouri pentru cei dragi, decorațiuni pentru brad, obiecte de artizanat, delicii culinare, dulciuri și băuturi calde. Pentru cei care vor să se distreze pe gheaţă există Ice Dream de la Christkindlmarkt, unde patinatorii pot face turele pe patine prin parcul Primăriei.

Târgul de Crăciun din Viena se deschide pe 19 noiembrie
Târgul de Crăciun din Viena se deschide pe 19 noiembrie

O atracție specială pentru îndrăgostiți este arborele inimii. Pentru copii există un carusel de 12 metri înălțime, iar în parc există o lume de Crăciun cu tren de reni și un patinoar separat pentru copii.

Pentru un city break de trei nopţi în Viena, cazare + transportul cu avionul, preţurile pornesc de la 123 de euro de persoană, informează RomaniaTV

Târgul de Crăciun de la Praga 2022

Târgul de Crăciun din Praga este deschis zilnic în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023, inclusiv în Ajunul Crăciunului, ziua de Crăciun și ziua de Anul Nou. Programul este 10:00-22:00, iar intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun din Praga este deschis zilnic în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023
Târgul de Crăciun din Praga este deschis zilnic în perioada 26 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023

Piețele de Crăciun sunt un ingredient cheie al magiei festive dinCehia, iar piețele din Praga sunt cele mai impresionante din țară. Oraşul este împodobit cu luminiţe de Crăciun. În căsuţele din lemn colorate amplasate în pieţe turiştii pot găsi obiecte de artizanat local și delicii tradiționale de Crăciun.

Printre mărfurile expuse se numără ceramică, bijuterii, sticlărie, dantelă brodată, jucării din lemn, lumânări, ornamente pentru pomul de Crăciun, pălării și mănuși de iarnă, și păpuși și păpuși îmbrăcate în costum tradițional.

Pentru patru nopţi de cazare într-un hote de 4 stele din Praga şi bilete de avion cu zbor operat de Tarom tariful este de 455 euro de persoană.

Târgul de Crăciun de la Budapesta

Târgul de Crăciun din capitala țării vecine este considerat printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, atrăgând anual sute de mii de vizitatori.

De la târgul de Crăciun din Piața Vörösmarty până la celebra sărbătoare de Advent de la Bazilica Sf. Ștefan, vizitatorii pot alege activități de vacanță distractive și interesante.

Târgul din Piaţa Vörösmarty va fi deschis publicului în perioada 4 noiembrie – 31 decembrie 2022.

Târgul de Advent din Obuda va fi deschis în 25 noiembrie până pe 23 decembrie 2022.

Prețul pentru un city break în Budapesta pornește de la 390 de euro de persoană

Citește și: România montană, locul ideal pentru petrecerea minivacanței de 1 decembrie. Top destinații turistice perfecte pentru relaxare

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult