- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

România montană, locul ideal pentru petrecerea minivacanței de 1 decembrie. Top destinații turistice perfecte pentru relaxare

12 Nov, 08:37 • Gabriela Andreescu
Românii vor avea parte, în acest an, de o minivacanță perfectă pentru că 1 decembrie va pica într-o zi de joi iar Sfântul Andrei, care se sărbătorește pe 30 noiembrie, reprezintă o altă zi liberă pentru români.
România montană, locul ideal pentru petrecerea minivacanței de 1 decembrie. Top destinații turistice perfecte pentru relaxare

Pentru a face minivacața mai lungă, la începutul acestui an, Ministerul Muncii a anunțat că ziua de 2 decembrie va fi liberă pentru cei care lucrează în sectorul public. Acest lucru înseamnă că aceștia pot face punte între liberele de 30 noiembrie și 1 decembrie și weekend. Așadar, ei se vor bucura de o minivacanță de cinci zile.

Iată cele mai poulare și, în același timp, cele mai pitorești destinații turistice montane din România, ideale pentru petrecerea minivacanței de 1 decembrie

Valea Prahovei

Valea Prahovei este una dintre cele mai frecventate zone turistice. Românii aleg să petreacă zilele libere aici atât datorită peisajelor montane splendide, cât și pentru numărul mare de facilități de cazare.

În plus, stațiunile de pe Valea Prahovei oferă numeroase cabane, pensiuni sau hoteluri. Cu toate acestea, dacă nu te grăbești riști să nu prinzi un loc pentru minivacanța de 1 decembrie. De asemenea, turiștii au de ales mai multe stațiuni de pe Valea Prahovei. Este vorba de Sinaia, Azuga, Breaza, Bușteni și Predeal, scrie evz.ro.

Poiana Brașov este una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice când vine vorba de drumeții montane și de practicarea sporturilor de iarnă.

Stațiunea Poiana Brașov este denumită și Poiana Soarelui. Zona se află la altitudinea de 1.030 de metri, la 11 kilometri de municipiul Brașov și este înconjurată de patru masive muntoase: Postăvaru (1.799 de metri), Piatra Craiului (2.238 de metri), Bucegi (2.505 metri) și Piatra Mare (1.848 de metri). În plus, în apropiere de Poiana Brașov se află Canionul 7 scări, un loc perfect pentru pasionații de drumeții.

Vatra Dornei

Un alt loc care merită vizitat este Vatra Dornei, o stațiune potrivită pentru toate categoriile de vârstă. Cabanele din această zonă se adresează atât persoanelor pasionate de sporturile de iarnă, cât și celor care vor să se relaxeze și să se bucure de peisajele montane.

Este important de precizat că stațiunea mai este cunoscută pentru mofetele naturale de săruri de mare puritate și concentrație de CO2 și nămolul de turbă din zona Poiana Stampei. Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate.

Valea Oltului

Cunoscută pentru spectaculozitatea peisajelor sale, dar și pentru izvoarele minerale cu multiple beneficii pentru sănătate, Valea Oltului își așteaptă vizitatorii pe timpul minivacanței printr-o serie de oferte turistice

Călimănești-Căciulata se află pe Valea Oltului, din județul Vâlcea. Este un loc renumit pentru proprietățile curative ale izvoarelor termale. În apropierea orașului, turiștii pot vizita Mănăstirea Cozia, un lăcaș ctitorit de domnitorul Mircea cel Bătrân. În plus, o altă atracție turistică reprezentativă din zonă este Aleea de cură balneară care este amenajată prin pădure. Zona are o lungime de 2,3 km.

O altă destinație turistică este Stațiunea Băile Olănești. Zona este situată la 20 de Râmnicul Vâlcea și este una dintre stațiunile balneoclimaterice de interes din România. În stațiune se găsesc peste 35 izvoare hidrominerale, atât naturale, antropice, rezultate prin forare. Un obiectiv turistic important este Palatul Olănești, cunoscut ca vila fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Turiștii pot face drumeții către rezervațiile de vegetația, floră și faună din jur.

Destinații tradiționale

Există variante pentru minivacanță și pentru persoanele care vor să petreacă în stil tradițional Ziua Națională. Maramureș sau „Țara lemnului” este una dintre acestea. Județul poziționat în nordul țării, la granița cu Ucraina, este una dintre destinațiile care și-au păstrat autenticitatea tradițiilor. Localnicii le oferă turiștilor șansa de a experimenta un 1 decembrie românesc.

Nu contează dacă vorbim de satul Breb sau de orașul Borșa. Amândouă zonele surprind prin casele construite în stil tradițional și prin porturile specifice, obiceiurilor populare. Printre cele mai interesante obiective turistice din Maramureș sunt: Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mocănița, Mănăstirea Bârsana, sau Muzeul Satului Mureșean.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult