- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ciucă anunță schimbări majore pentru turismul românesc! Obiectivele turistice vor fi finanțate de către stat. Care sunt domeniile țintă

22 Feb, 16:55 • Polojan Tudor
Premierul României, Nicolae Ciucă, a promis investiții în turism. Sunt vizate mai multe domenii din diferite regiuni ale țării.
Ciucă anunță schimbări majore pentru turismul românesc! Obiectivele turistice vor fi finanțate de către stat. Care sunt domeniile țintă

Nicolae Ciucă a vorbit despre faptul că România ar putea investi în cele mai importante obiective din turismul țării. Acesta a declarat că vor fi lansate mai multe programe pilot în diferite zone, scrie antena3.ro.

Vestea a fost dată de către acesta la începutul ședinței de Guvern de astăzi, 22 februarie. Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a vorbit și el despre ajutoarele pe care statul român le va acorda către investitorii privați din domeniul turismului balnear și din cel de schi.

Turismul României are o eficiență destul de scăzută. Ciucă a precizat faptul că stimulentele sunt acordate deoarece activitatea ar putea ridica procentul PIB-ului țării.

„Angajamentul nostru este să facem ca turismul românesc să crească… Eficiența activității acum este foarte redusă… poate să aibă o contribuție la PIB până la aproape 10%”, a spus Nicolae Ciucă.

Ministrul Turismului va finaliza, la cererea premierului, analizele în baza cărora vor fi lansate proiectele pilot. Programele vor fi folosite drept exemplu pentru investițiile viitoare.

Mai citește și: Alertă în România. Recensământul scoate la iveală și acum detalii ireale! Zeci de orașe riscă să devină comune

Ciucă anunță schimbări majore pentru turismul românesc! Obiectivele turistice vor fi finanțate de către stat. Care sunt domeniile țintă / sursa foto: newmoney.ro
Ciucă anunță schimbări majore pentru turismul românesc! Obiectivele turistice vor fi finanțate de către stat. Care sunt domeniile țintă / sursa foto: newmoney.ro

Turismul în România, în 2022

Rezultatele

au fost incredibile în turism în 2022. Față de 2021, a fost înregistrată o creștere de 21,8%, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

INS a venit cu vești bune. România s-a bucurat de rezultate incredibile în 2022. Creșterea în anul menționat este de 21,8%, față de 2021.

Rezultatele au adus un motiv de bucurie românilor, dar în mod special, antreprenorilor care sunt preocupați de structurile de primire turistică. Acestea sunt o dovadă a faptului că nu este totul pierdut, deși contextul pandemic a fost o adevărată încercare pentru agențiile de turism și nu numai.

România s-a bucurat dintotdeauna de rezultate incredibile din punct de vedere al turismului. Situația nu a fost la fel de bună în momentul în care a apărut contextul pandemic, din cauza tuturor restricțiilor care au fost implementate. Se pare că speranța nu este pierdută! Turiștii s-au întors în România după vremurile grele.

Datele analizate ne arată că au fost înregistrate 86% sosiri din partea turiștilor români și 14% din partea celor străini. 1,480 milioane de persoane au vizitat Bucureștiul, capitala fiind înregistrată cu cel mai mare număr de sosiri în 2022. Pe locul 2 se plasează Constanța, acolo unde au ajuns 1,253 milioane. Nici Brașovul nu este foarte departe, având un număr de 1,187 milioane.

Te-ar mai putea interesa și: Cât de curând, românii se vor bucura de oferte generoase în piață! Ministrul Agriculturii: „Va veni timpul când preţurile se vor linişti”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult