- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac s-a deschis! Iată ce pot admira turiștii

27 Dec, 19:01 • Fundeanu Madalina
S-a deschis Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac! Din cauza vremii nefavorabile, lucrările au fost suspendate. Proiectul a fost dat în funcțiune într-o formă minimă și va fi finalizată după Revelion.
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac s-a deschis! Iată ce pot admira turiștii

S-a deschis Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac! Lucrările au fost întrerupte din cauza condițiilor meteorologice și vor fi finalizate după Revelion. Construcția a fost dată în funcțiune într-o formă minimalizată, anunță cei de la capital.ro.

S-a deschis Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

„Din cauza condițiilor meteorologice, lucrările la Hotelul de Gheață au fost întrerupte. a fost dată în funcțiune într-o formă minimalizată și va fi finalizată după Revelion.

La fel cum s-a întâmplat în majoritatea sezoanelor trecute, Moș Crăciun a reușit și în acest an să aducă turiștilor dornici de aventură și inedit un nou Hotel de Gheață în căldarea glaciară a Lacului Bâlea.

Primele camere, precum și restaurantul/barul din hotel sunt pregătite pentru a primi oaspeți ori simpli vizitatori, pragul acestui obiectiv special fiind deja trecut de câțiva zeci de turiști ce și-au petrecut mini-vacanța de Crăciun la munte, în binecunoscuta zonă a Masivului Făgăraș”, se arată într-un comunicat de presă.

Turiștii vor putea explora patru camere

Pentru moment, cei care doresc să viziteze Hotelul de Gheață „ART&ICE” de la Bâlea Lac vor avea ocazia să exploreze deja patru dintre camerele duble ale acestei structuri, decorate cu sculpturi din gheață realizate de echipa artistului Eugen Petri.

„Pentru câteva zile, până după Anul Nou, s-a decis că trebuie luată o pauză în activitatea de edificare a Hotelului de Gheață, însă am marea bucurie să vă anunț că împreună cu echipa de sculptori am finalizat sub formă de basorelief, sculptat în zăpadă și gheață pe marele artist Andy Warhol, celebra Marilyn Monroe, celebru conte Dracula reprezentând Hotel Transilvania din Cluj-Napoca și pe Regina Maria a României.

În momentul de față lucrăm la punerea în operă din gheață și zăpadă a Reginei Elisabeta a II-a, cu siguranță cea mai mare iubitoare, susținătoare și colecționară de artă pe care a cunoscut-o omenirea până în prezent”, a declarat Eugen Petri.

Citește și: Dezvoltatorii imobiliari cer deblocarea situației urbanistice din București. Proiecte de investiţii imobiliare uriaşe au fost puse pe pauză în contextul lipsei de predictibilitate

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, sursa: Profimedia

Temperaturile neobișnuit de ridicate în zona montană au afectat progresul lucrărilor la noul Hotel de Gheață. Situația nu s-a schimbat nici în ultima parte a lunii decembrie.

„În ultimele zile, la Bâlea Lac a bătut vântul foarte puternic, iar uneori temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, astfel că am decis să întrerupem lucrările deoarece eficiența acestora nu a fost tocmai cea dorită.

În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activității de edificare ceva mai devreme.

Aceste decizii depind de evoluția temperaturilor și instalarea unei ierni autentice, măcar în vârful muntelui. Din păcate, de câțiva ani buni și aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice, iar iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani.

Sper că iarna va reveni la normal cât mai repede și vă asigur că facem eforturi ca experiența trăită la Hotelul de Gheață Bâlea Lac să fie cu adevărat memorabilă”, afirmă Arnold Gunter Klingeis, inițiator al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Hotelul de Gheață, în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă

Revista britanică The Standard a întocmit un clasament al atracțiilor turistice de iarnă. În acesta, a inclus și Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac.

În topul realizat de britanici se regăsesc, printre altele, zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munții Kerlingarfjöll), aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun. Se remarcă, de asemenea, croazierele norvegiene, excursiile în continentul alb din Argentina, la Ushuaia, cea mai sudică localitate din lume, dar și o călătorie epica cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei.

Referitor la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, jurnaliștii britanici îl descriu ca fiind piesa centrală a unui pachet turistic. The Standard menționează, de asemenea, orașe medievale pitorești din România, vizita la Castelul lui Dracula de la Bran și participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei. În plus, Bucureștiul este inclus în acest pachet propus de britanici.

Conform acestora, ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac. Acestea sunt accesibile doar printr-un drum cu telecabina. În acest cadru, activitățile precum plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș sunt disponibile. De asemenea, jurnaliștii vorbesc despre cină. Aceasta include patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.

Vezi și: Turiștii din toată lumea care vor să viziteze această țară nu vor mai avea nevoie de viză din 2024. „Bine ați venit acasă!”