- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

La Ryanair nu sunt semne de recesiune. Rezervări pe bandă rulantă, record peste record în 2023

18 Jan, 13:47 • Polojan Tudor
Două milioane de rezervări în ultimul weekend. Un record pentru compania aeriana Ryanair, transmite Michael O'Leary, directorul general. Oamenii își plănuiesc vacanțe chiar dacă prețurile sunt piperate.
La Ryanair nu sunt semne de recesiune. Rezervări pe bandă rulantă, record peste record în 2023

Cerere mare la Ryanair în pofida prețurilor mari. Tot mai mulți oameni au început să își rezerve zboruri către destinațiile preferate, scrie stiripesurse.ro, conform Agerpres.

„Se pare că există foarte multă cerere. Cred că oamenii sunt îngrijoraţi că preţurile vor creşte la vară, aşa cum cred şi eu, şi de aceea au decis să îşi facă anticipat rezervări pentru călătoriile de Paşti şi pentru la vară”, a spus Michael O’Leary, directorul Ryanair.

Chiar dacă economia este afectată de procentul ridicat al inflației, O’Leary spune că oamenii nu mai văd vacanțele ca pe un lux, ci mai degrabă ca pe o necesitate. Prognosticul este unul bun, Ryanair așteptându-se să transporte 185 de milioane de pasageri în anul fiscal care se va incheia în martie anul viitor.

Totodată, directorul general spune că se așteaptă la o creștere exponențială a transportului aerian în Europa, iar industria va trece printr-un proces de consolidare. Acesta a mai făcut aceste afirmații și previziuni în urmă cu ceva timp.

„În mod clar, Alitalia va ajunge să fie preluată de Lufthansa în următoarele trei-patru luni. TAP cred că va ajunge la BA-IAG, după care cred că easyJet va sfârşi prin a fi cumpărată de BA sau de Air France sau posibil de ambele în comun iar Lufthansa va cumpăra Wizz Air”, a spus O’Leary

Mai citește și: Un alt gigant din industria tech anunță reduceri majore de personal! Mii de oameni își pierd locul de muncă de la Microsoft

Avion Ryanair/sursa foto: finnoytravel.com
Avion Ryanair/sursa foto: finnoytravel.com

Unde își vor petrece oamenii vacanțele?

Cei care doresc să meargă în destinații culturale pot vizita Italia, Coreea de Sud sau Egipt. Dacă ești pasionat de natură, Scoția este numai bună de pus pe listă. Botswana, Slovenia  și insulele Azore sunt la fel de încărcate de peisaje și faună.

Aventurierilor le-ar sta bine în Noua Zeelandă, Peru, Mexic sau Utah, iar cei care vor să împartă idei cu oamenii pot merge în Grecia, Laos sau Ghana.

Te-ar putea interesa: Kelemen Hunor nu crede că vom intra în Schengen până în 2025. ”A fost o decizie mizerabilă”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult