- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Oraşul din România considerat de străini cea mai ieftină destinaţie din Europa care merită vizitată

22 May, 11:24 • Dobran Viorel
România devine tot mai mult o atracţie turistică pentru străini, chiar dacă preţurile din ţara noastră încep să fie comparabile cu cele din marile metropole europene.
Oraşul din România considerat de străini cea mai ieftină destinaţie din Europa care merită vizitată

În peisajul turistic european, un oraș din România reușește să atragă atenția străinilor ca destinație care merită vizitată. Recunoscut pentru farmecul său autentic și costurile accesibile, București a fost desemnat cel mai ieftin loc de vizitat din Europa în 2024.

Conform estimărilor realizate de experții site-ului Flight Hacks și publicate de DailyMail, costul mediu zilnic pentru turiști în București este de „doar” 331,03 dolari. Această sumă include mâncarea, transportul, călătoriile interne cu trenul sau cu autobuzul, vizitele la obiective turistice și cazarea.

Topul celor mai ieftine destinații de vacanță din Europa

 1. București, România
  • Costul mediu zilnic: $331,03
 2. Varșovia, Polonia
  • Cost mediu zilnic: $339,34
 3. Sevilla, Spania
  • Costul mediu zilnic: $347,66
 4. Cracovia, Polonia
  • Cost mediu zilnic: $354,66
 5. Istanbul, Turcia
  • Cost mediu zilnic: $371,74
 6. Praga, Republica Cehă
  • Cost mediu zilnic: $376,25
 7. Riga, Letonia
  • Cost mediu zilnic: $385,82
 8. Palermo, Italia
  • Cost mediu zilnic: $413,46
 9. Porto, Portugalia
  • Cost mediu zilnic: $421,80
 10. Frankfurt, Germania
  • Cost mediu zilnic: $432,56

Detalii despre costurile din București

Bucureștiul nu doar că este cel mai ieftin oraș din Europa pentru turiști, dar oferă și cel mai mic preț mediu la hotel dintre toate destinațiile europene, cu doar 164,86 dolari pe noapte. O masă la un restaurant ieftin costă aproximativ 50 de lei românești (16 dolari), iar o cină pentru două persoane la un restaurant de categorie medie se ridică la aproximativ 82 de dolari.

Turismul din România, la cote neașteptat de mari în primele 3 luni din 2024. INS, la ora bilanțului

Atracții turistice și activități în București

Vizitarea Bucureștiului merită nu doar datorită prețurilor accesibile, ci și datorită numeroaselor atracții turistice. Străzile din Orașul Vechi sunt încărcate de istorie, iar fermecătorul Muzeu Micul Paris este esențial pentru cei care doresc să se cufunde în arta, arhitectura și istoria țării. Pentru doar 50 de dolari, turiștii pot face o excursie de o zi din București în Transilvania pentru a explora faimosul Castel Dracula (Castelul Bran).

Sibiul, votat destinaţia turistică a anului în România şi oraş care inspiră

Top destinaţii în România

Sibiul a fost votat destinaţia turistică a anului şi oraş care inspiră. „Oraşul nostru inspiră de 20 de ani alte destinaţii, prin creativitate şi viaţa animată care atrage sute de mii de turişti în fiecare an”, spune primarul Astrid Fodor.

2023 de succes pentru turismul din România. Investitorii sunt tot mai mult cu ochii pe proiecte datorită rezilienței pieței hoteliere

Sibiul, votat destinaţia turistică a anului şi oraş care inspiră,. „Am preluat ca primar, în numele Sibiului, nu unul, ci două premii pentru destinaţia noastră turistică. Unul distinge Sibiul ca Oraş care inspiră şi pe bună dreptate, pentru că oraşul nostru inspiră de 20 de ani alte destinaţii, prin creativitate şi viaţa animată care atrage sute de mii de turişti în fiecare an.

Sibiul a adoptat turismul cultural, turismul de eveniment, cel sportiv, de aventură şi cel de cultură gastronomică, toate componente ale turismului de experienţă, deja de mulţi ani, Sibiul dând mereu tonul în turismul românesc. Marele premiu, cel de Destinaţie a anului 2024, vine să recunoască votul masiv pentru Sibiu, această distincţie acordându-se destinaţiei care a strâns cele mai multe voturi”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Competiţia a fostr organizată de Asociaţia Institutul pentru Oraşe Vizionare şi Asociaţia Destinaţia Anului. Gala a avut loc la Ateneul Român din Bucureşti.