- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Primești peste 1.000 de euro pe an doar ca să locuiești în acest loc din Spania. Cu cât se vinde o locuință

09 Apr, 18:48 • Claudia Simion
Știați că există un loc în Spania unde puteți locui și să și fiți plătiți pentru asta? Într-un sat cu peisaje mirifice, unde prețurile la case sunt foarte mici, se oferă pentru britanici și expați 1.600 de lire sterline pe an ca să se mute acolo.
Primești peste 1.000 de euro pe an doar ca să locuiești în acest loc din Spania. Cu cât se vinde o locuință

Satul Rubia, aflat în nord vestul munților din Spania este un loc mic, cu o suprafață de 101 km², dar pentru care autoritățile și-au făcut planuri mari. Oficialii au de gând să suplimenteze veniturile expatriaților cu până la 128 de lire sterline lunar, notează wall-street.

Locul din Spania unde ești plătit ca să trăiești

Autoritățile doresc să repopuleze rapid zona muntoasă, astfel că străinii ajunși acolo vor primi până la 145 de euro pe lună.

Citește și Localitatea fără șomeri! Locul din România, unde elevii își pun în aplicare visurile

Acest program e dedicat familiilor cu copii și scopul e de a crește numărul elevilor din școlile locale. Un avantaj al mutării într-un astfel de loc e costul mult mai mic al vieții. Pe lângă locuințele foarte ieftine, la fel sunt și cheltuielile de zi cu zi. O casă cu trei etaje, care are și o terasă mare, multe terenuri și chiar și fermă costă doar 95.000 de euro. Iar pentru o casă mai modestă, cu mai puţine încăperi, preţurile se învârt în jurul sumei de 20.000 de euro.

Populația satului e de puțin peste 1.400 de locuitori, astfel că cei care vin din alte țări se pot bucura de liniște și, în același timp, pot câștiga o mulțime de bani.

Rubia, Spania
Rubia, Spania

Localitatea pentru străinii care visează la o viață liniștită

Nu e singurul loc din Spania care oferă astfel de beneficii. Mai există un alt oraș ce oferă britanicilor și nu numai 2.600 de lire sterline în schimbul mutatului lor acolo. Cei care au un copil primesc și mai mulți bani.

Citește și Românii, pe locul 1 în Europa atunci când vine vorba despre expansiunea lanțurilor de cafenele

E vorba de orașul idilic Ponga, din nordul Spaniei, care oferă bani celor ce vor să se stabilească acolo definitiv. Există și un bonus suplimentar pentru cuplurile cu copii. Se acordă 2.600 de lire sterline pentru fiecare copil înregistrat în oraș.

Și Ponga oferă locuitorilor săi multă liniște și pace. Cel mai apropiat oraș e situat la circa 35 de mile distanță.

Tags: