- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Qatar Airways intentioneaza sa creasca frecventa rutei Bucuresti-Doha de la 4 la 7 zboruri pe saptamana

17 Jan, 14:01 • valentin..nicolae
Oficialii Qatar Airways au afirmat ca peste 4-6 luni linia aeriana va opera zilnic zboruri din Bucuresti catre Doha, capitala Qatar-ului, ruta care in prezent are o frecventa de 4 zboruri pe saptamana.
Qatar Airways intentioneaza sa creasca frecventa rutei Bucuresti-Doha de la 4 la 7 zboruri pe saptamana

Qatar Airways a intrat luni pe piata locala, cand a operat prima cursa directa Qatar-Romania.

Oficialii companiei nu au facut estimari legate de numarul de pasageri asteptat in primul an, mentionand doar ca au incredere in potentialul turistic al pietei locale.

In prezent, compania are 15 angajati in biroul din Romania.

Compania va opera pe ruta Bucuresti-Doha, asigurand insa conexiuni si spre alte destinatii din Orientul Mijlociu si Asia, precum Dubai sau Bangkok.

Bucuresti este destinatia cu numarul 96 a companiei aeriene si prima din cele 5 noi rute planificate pentru acest an.

Destinatiile din Orientul Mijlociu, precum Doha si Dubai sunt accesibile pasagerilor romani si prin intermediul altor companii ca Lufthansa, Emirates, Aerosvit sau Turkish Airlines, insa cu escala.

De asemenea, Tarom opereaza cursa directa Bucuresti-Dubai.

Tot incepand de luni, Qatar Airways deserveste si Budapesta, prin ruta Doha-Bucuresti-Budapesta.

Compania ocupa locul al treilea in topul celor mai bune companii aeriene din lume in 2010. Clasamentul a fost realizat de Skytrax, organism independent de monitorizare a industriei aviatice, in urma unui sondaj in randul a peste 18 milioane de pasageri internationali.

Pe primele doua locuri s-au clasat companiile Asian Airlines si Singapore Airlines, in timp ce locul patru a fost revendicat de Cathay Pacific Airways.

Grupul Qatar Airways are 13.000 de salariati la nivel global. Pana in 2013, intentioneaza sa isi creasca numarul total de destinatii de la 96 la 120.

Pana la finalul anului fiscal, care se va incheia in luna martie, compania va inregistra peste 16 milioane de pasageri la nivel global, conform lui Akbar Al Baker, CEO-ul grupului Qatar Airways, prezent la Bucuresti cu ocazia lansarii noii rute.