- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Românii merg în Bulgaria și iarna. Care sunt obiectivele pe care aceștia le vizitează

25 Feb, 01:07 • Polojan Tudor
Tot mai mulți români preferă să își petreacă vacanța de iarnă în Bulgaria. Numărul acestora a crescut, în ultimele luni, la 35.000.
Românii merg în Bulgaria și iarna. Care sunt obiectivele pe care aceștia le vizitează

Adjunctul ministrului Turismului a declarat că peste 35.000 de turiști români au mers în Bulgaria pe timp de iarnă. Datele care confirmă cifrele au fost înregistrate de la finalul lui 2022, până la data de 11 februarie, susține Agerpres.

Mariela Modeva este cea care a prezentat aceste informații, aflându-se la București pentru Târgul de Turism al României, susținut la Romexpo. Bulgaria a participat în cadrul acestuia, cu cel mai mare stand.

Bulgarii au oferit mâncăruri tradiționale și degustări de vin din regiunea de nord-est, alături de fotografii din turismul cultural, viticol și cu peisaje din natură. Moveda a fost întrebată dacă Ministerul va face eforturi în continuare pentru a-și face simțită prezența în piața românească.

Aceasta a spus că, deși Bulgaria se bucură deja de atenția turiștilor români, acest lucru nu înseamnă că măsurile suplimentare nu mai sunt necesare. Ministerul se concentrează pe promovarea echilibrului dintre preț și calitate, având în vedere că este ceea ce caută în mod special românii.

Mai citește și: Retrospectiva unui an de război. România a sprijinit peste 2.5 milioane de refugiați ucraineni. Peste 25 de acte normative la nivelul Guvernului pentru a ajutora sufletele fugite din calea morții

Românii merg în Bulgaria și iarna. Care sunt obiectivele pe care aceștia le vizitează / sursa foto: travelplanner.ro
Românii merg în Bulgaria și iarna. Care sunt obiectivele pe care aceștia le vizitează / sursa foto: travelplanner.ro

Obiectivele pentru care românii aleg Bulgaria

Modeva a atras atenția asupra numeroaselor izvoare minerale din Bulgaria, dar și a tratamentelor cu nămol. Adjunctul ministrului Turismului a spus că una dintre tendințele actuale ale oamenilor este aceea de a se concentra mai mult pe sănătatea lor, fiind un efect post-pandemie.

În ciuda faptului că vremea a fost neobișnuit de caldă și nu a fost zăpadă, turiștii români nu au fost descurajați. 35.000 de conaționali au vizitat Bulgaria pe timp de iarnă, din decembrie și până în luna februarie a acestui an.

Astfel, creșterea este de 44%, în ciuda faptului că sezonul rece nu s-a terminat. Perspectivele turismului din Bulgaria în 2023 sunt unele bune, susține Modeva. Adjunctul ministrului Turismului speră ca numărul de turiști să fie depășit în 2023, totalul din 2022 ridicându-se la 6 milioane.

Te-ar mai putea interesa și: Amenzi usturătoare pentru badantele care nu și-au depus declarația de venit. Garda Financiară, verificări la sânge pentru formularul 730

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult