- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

TOP 5 parcuri de distracții din Europa în care poți merge în această vară

26 May, 19:16 • Amarie Giorgiana
Cu toate că pare că parcurile de distracții sunt dedicate copiilor, și adulții pot avea parte de experiențe unice în astfel de locuri. Adrenalina și aventura te vor face să ai parte de o vacanță de neuitat.
TOP 5 parcuri de distracții din Europa în care poți merge în această vară

Vara bate la ușă, iar dacă iubești adrenalina și ești în căutarea unor experiențe noi, poți încerca parcurile de distracții din Europa. Există multe locuri care îți garantează distracție în această vară, iar dacă ești în pană de idei, vin în ajutorul tău cu topul celor mai renumite parcuri de distracții, realizat de European Best Destinations.

TOP 5 parcuri de distracții în Europa

1. Disneyland – Paris, Franța

Disneyland este cel mai popular parc de distracții atât pentru copii, cât și pentru adulți. Situat la doar 40 de minute de centrul orașului Paris, Disneyland Paris este împărțit în două mari parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios, având în total o suprafață de 22 de km pătrați.

Disneyland Park este împărțit în patru zone: Fantasyland – lumea magică a filmelor clasice, Discoveryland – lumea gânditorilor și exploratorilor, Frontierland –  incursiune în lumea Vestului Sălbatic și Adventureland – lumea aventurierilor.

Deși ambele parcuri sunt în aceeași zonă, este nevoie de bilete diferite de acces pentru fiecare. Pentru a evita cozile, rezervați biletele în avans online, în funcție de ce vreți să vizitați și câte zile alocați acestui parc de distracție renumit din Europa.

Citește și: Cât costă o vacanță în Japonia în vara lui 2024. Câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru zbor și cazare

2. Europa-Park – Rust, Germania

Europa-Park este cel mai mare parc tematic din Germania și al doilea cel mai popular, după Disneyland Paris. Acesta este situat în Rust, în sud vestul Germaniei, între Freiburg și Strasbourg, Franța.

Parcul găzduiește 12 roller coaster, cel mai vechi fiind Alpenexpress Mine Train, unde un roller coaster cu motor trece cu viteză printr-o mină de diamante. Cel mai nou coaster este Arthur, cu motor suspendat în interior-exterior și o combinație de dark ride. Europa-Park are rollercoaster și atracții de capacitate foarte mare, ceea ce înseamnă că parcul poate găzdui până la aproximativ 50.000 de iubitori de adrenalină pe zi.

3. PortAventura World – Tarragona, Spania

PortAventura este un parc tematic situat la sud de Barcelona, în Salou, Tarragona, Spania, pe Costa Dorada. Atrage aproximativ 4 milioane de vizitatori pe an, fiind cel mai vizitat parc tematic din Spania.

Parcul PortAventura este, de asemenea, al șaselea cel mai vizitat parc tematic din Europa. În zonă se află și Costa Caribe Aquatic Park și patru hoteluri. Este cea mai mare stațiune din sudul Europei. Are două aeroporturi la o distanță de 30 de minute, inclusiv Aeroportul Reus. există o gară pentru PortAventura, care are legături cu Barcelona și Salou.

4. Grona Lund – Stockholm, Suedia

Grona Lund este un parc de distracții din Stockholm, Suedia. Este situat pe partea dinspre mare a insulei Djurgården și este relativ mic în comparație cu alte parcuri de distracții, în principal din cauza locației sale centrale, care limitează extinderea. Parcul de distracții de 15 acri are peste 30 de atracții și este un loc popular pentru concerte în timpul verii. Gröna Lund a fost fondat în 1883 de James Schultheiss, ceea ce îl face cel mai vechi parc din Suedia.

Istoria spune că în 1883, un german pe nume Jacob Schultheiss a închiriat zona pentru a monta „carusele și alte distracții”, iar până în 2001, urmașii lui Schultheiss au administrat Gröna Lund. Înainte de apariția parcului de distracții, Gröna Lund a fost doar numele unui mic parc.

5. Siam Park – Tenerife, Spania

Dacă ți-ai pregătit deja un sejur în Tenerife și vrei să ai parte de adrenalină, una dintre cele mai bune destinații de vizitat este Siam Park. Zeci de tobogane amețitoare, vegetație luxuriantă și 330 de zile de soare pe an, Siam Park este parcul de distracții perfect pentru o zi petrecută cu familia pe Costa Adeje, în sudul insulei Tenerife.

Citește și: Turismul din România, la cote neașteptat de mari în primele 3 luni din 2024. INS, la ora bilanțului