- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

TOP Cele mai populare insule pe care le poți vizita în această vară

20 May, 22:12 • Amarie Giorgiana
Vara bate la ușă și este momentul perfect să-ți planifici vacanța. Dacă nu ești decis, poți opta pentru o insulă.
TOP Cele mai populare insule pe care le poți vizita în această vară

Vara se apropie cu pași repezi și este momentul perfect să-ți planifici vacanța. Dacă ți-e greu să te hotărăști unde să-ți petreci concediul sau dacă ai nevoie de o schimbare în ceea ce privesc călătoriile, poți încerca insulele. Acestea îți oferă relaxare și intimitate, iar dacă nu ai idee unde să mergi, mai jos găsești topul celor mai frumoase insule în care îți poți petrece concediul în această vară.

Top insule pe care le poți vizita în vara anului 2024

1. Santorini, Grecia

Santorini din Grecia este una dintre cele mai populare insule în care poți călători vara aceasta. Clădirile vopsite în alb, acoperișurile albastre și priveliștile de pe faleză te vor face să te relaxezi pe deplin. Insula din Marea Egee a fost realizată datorită unei erupții vulcanice, în anul 1613, înainte de Christos. Erupția a avut efecte catastrofale la scară planetară, dar asta a făcut ca locul să devină atât de unic și vizitat de turiști.

2. Hawaii, SUA
Insulele Hawaii, cunoscute în trecut sub numele de Insulele Sadwich constituie un arhipelag cu 19 insule și atolii, precum și alte insulițe mici. Pentru a-ți petrece perfect zilele de vară, poți opta pentru Kauai, Maui, Oahu sau Insula Mare. Toate acestea oferă peisaje superbe și diverse activități pe care le poți experimenta.

Dacă dorești să explorezi insula, poți încerca surfingul, înotul cu delfinii, iar dacă ești gurmand, trebuie să încerci bucătăria tradițională hawaiiană. Hawaii este considerat un loc prietenos, cu oameni deschiși, care sunt dispuși să ajute. Așadar, dacă ai sfaturi sau întrebări, nu ezita să te adresezi localnicilor.

3. Maldive

Maldive este format din aproximativ 1.200 de insule. Locația este cunoscută ca și casa valurilor azurii, a nisipurilor de vis și a peisajelor superbe. Indiferent dacă îți dorești o evadare romantică, una plină de adrenalină sau una liniștită, Maldive îți poate îndeplini toate dorințele. Străzile sunt pline de culori, iar piețele sunt pline de viață și nu vei putea trece cu vederea vânzătorii care expun o gamă vibrantă de produse locale și obiecte de artizanat. În plus, Moscheea istorică Hukuru Miskiy din secolul al XVII-lea stă drept un omagiu adânc înrădăcinat în tradițiile națiunii, atrăgând admiratori din apropiere și de departe. Maldive este o locație excelentă și pentru o vacanță alături de copii.

Citește și: Câți bani trebuie să scoți din buzunare pentru o vacanță în Turcia în 2024, față de anii trecuți! Care sunt zonele cele mai căutate de români

4. Hokkaido, Japonia
Când vine vorba de Japonia, mulți oameni au găsit-o ca fiind un loc destul de atractiv de vizitat, iar în ultima vreme,  a devenit unul dintre cele mai populare locuri pentru expatriați. Așadar, ai grijă, căci farmecul Japoniei te-ar putea face să-ți dorești să-ți împachetezi viața într-un bagaj și să te muți în cealaltă parte a lumii. Japoni este formată din mai multe insule ce oferă experiențe inedite. Mâncărurile tradiționale îți vor încânta papilele gustative, iar peisajele te vor face să te simți ca într-un film.

5. Capri, Italia
An de an, Capri este locația pe care oamenii aleg să o viziteze în Italia, iar motivele sunt bine întemeiate! Insula oferă tot ceea ce ai nevoie: peșteri, piețe tipic italienești,biserici, restaurante, magazine cu suveniruri și străduțe pline de farmec.

Cele mai importante puncte de atracție ale orașului sunt Via Krupp, Faraglioni, Arco Naturale, Villa Lysis, Villa Malaparte. Palazzo a Mare este situl arheologic cu cele mai întinse vestigii romane din zona litorală a orașului Capri. Printre obiectivele principale se numără Marina Grande, portul principal al insulei Capri, Piața Umberto I, cunoscută ca Piazzetta, dar și Certosa di San Giacomo, cu vedere la portul Marina.

Citește și: Românii vor plăti mai mult pentru vacanţe în străinătate în 2024. Scumpiri uriaşe pentru sejururi în Italia şi Turcia