- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Topul celor mai accesibile și rafinate centre de wellness și SPA din Ungaria. Aici vei avea parte de răsfăț și experiențe de relaxare inedite

21 Feb, 10:17 • Cornel Ghimeșan
La începutul fiecărui an, majoritatea oamenilor își fac planuri de vacanță. Dacă nu ești adeptul unor destinații exotice și preferi să îți petreci concediile undeva aproape de casă într-un loc relaxant și totodată, accesibil Ungaria este locul perfect și asta pentru că oferă o varietate de centre de wellness și SPA, unde vei avea parte de răsfăț și experiențe de relaxare inedite. Hotelurile din lanțul Adventor Hotels fac parte din topul celor mai accesibile și rafinate centre spa din țara vecină cărora trebuie să le treci pragul.
Topul celor mai accesibile și rafinate centre de wellness și SPA din Ungaria. Aici vei avea parte de răsfăț și experiențe de relaxare inedite

Topul celor mai accesibile și rafinate centre de wellness și SPA din Ungaria. Când vine vorba de tratarea afecțiunilor și refacerea tonusului prin curele cu apă termală Ungaria este locul cu o bogată istorie și tradiție veche de secole.

Citește și Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate! Terapii de wellness și răsfăț la spa în cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria

Topul celor mai accesibile și rafinate centre de wellness și SPA din Ungaria

Deși nu are ieșire la mare, vecina României de peste Tisa este un adevărat tărâm al spa-urilor naturale, dar și al băilor cu proprietăți curative și asta pentru că are peste 1.300 de izvoare cu apă termală, dintre care cel puțin 100 sunt în Budapesta.

Băile termale din Ungaria au atras de-a lungul timpului ca un magnet zeci de mii de turiști din întreaga lume care au vrut să se bucure de proprietățile miraculoase ale acestora.

Cultura balneară a Ungariei datează încă din epoca romană, dar cu toate acestea, unele dintre cele mai spectaculoase băi au fost construite în timpul dominației otomane.

Construite în secolul XVI, băile construite de otomani au structuri similare cu piscinele centrale în formă de octogon, acoperite de tavane înalte cu cupolă prin care razele de lumină străpung apa oferind o experiență vizuală deosebită.

Cele mai fabuloase băi turcești din Ungaria sunt Rudas Fürdő, Király Fürdő și Veli Bej Fürdője. Situate în Budapesta chiar lângă malul Dunării, aproape de sursele termale, acestea sunt unele dintre cele mai vizitate din țară.

Vecinii noștri din vest au conștientizat potențialul turistic pe care îl au aceste băi și au investit în hoteluri moderne, amplasate în locuri de poveste.

Dacă îți dorești doar să te relaxezi într-una dintre spectaculoasele băi termale, să te bucuri de masaje terapeutice sau să experimentezi terapiile tradiționale, în Ungaria ai foarte multe opțiuni accesibile care te vor încânta de-a dreptul.

Noi am realizat un top al celor mai accesibile și rafinate centre spa din țara vecină cărora trebuie să le treci pragul.

TOP cinci centre de wellness și SPA-uri din Ungaria

1.  Băile Széchenyi

Pe primul loc în acest top se află Băile Szécheny. Situate în inima capitalei, acestea sunt cele mai mari și cele mai cunoscute băi termale din Europa datorită arhitecturii impresionante și a varietății de piscine interioare și exterioare cu apă termală.

Băile Szécheny atrag ca un magnet turiștii deoarece oferă o experiență unică de relaxare și recuperare. Aici, ăoți să te relaxezi într-una dintre numeroasele sale piscine, să te bucuri de saune sau te răsfeți cu diverse tratamente SPA.

2.  Lacul Hévíz

Pe locul doi se află Lacul Hévíz situat în apropiere de Balaton. Aici găsești un loc deosebit pentru relaxare și terapie datorită apelor termale care au o compoziție unică.

Lacul Hévíz este cel mai mare lac termal din Europa, cu apă caldă și proprietăți vindecătoare, unde poți înota sau poți experimenta diverse tratamente, cum ar fi băi cu nămol sau hidromasaj.

3. Hotelul Sirius

Pe locul trei se află hotelul Sirius parte a lanțului Adventor Hotels, un alt loc absolut superb și relaxant situat în regiunea West-Balaton, în Keszthely, pe malul lacului Balaton, la 190 de kilometri de Budapesta.

Hotelul are o arhitectură deosebită ce îți va da o stare de liniște încă din momentul în care o să pășești în curtea sa. Acesta deține un centru spa ce are șapte piscine diferite, dar și zece saune în care vei beneficia de experiențe cu totul și cu totul inedite.

Pe lângă piscină și saună în centrul spa al hotelului Sirius poți să te bucuri de o varietate largă de tratamente speciale de răsfăț sau de înfrumusețare premium.

4. Greenfield Hotel Golf & Spa Superior

Pe locul patru se află Greenfield Hotel Golf & Spa Superior, parte a a lanțului Adventor Hotels, o stațiune balneară atipică pentru că este atât de wellness, cât și golf.

Situat la 200 de kilometri de Budapesta, în Bükfürdő, inima regiunii termale din vestul Ungariei, renumită pentru izvoarele sale curative, hotelul Greenfield a trecut în ultimii ani prin mai multe renovări, căpătând un aspect cu totul și cu totul deosebit.

Înconjurat de 100 de hectare de terenuri de golf, hotelul deține un centru de spa și wellness ce le pune la dispoziția oaspeților aflați în căutarea relaxării numeroase tratamente de spa, dar și de răsfăț.

Centrul de spa și wellness din cadrul Greenfield Hotel Golf & Spa Superior cu o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați de zonă proprie de wellness şi saună are printre altele două piscine interioare, o piscină pentru copii cu tobogan, două piscine cu apă termală o piscină exterioară, două saune finlandeze precum și o cameră cu sare.

Din primăvara anului trecut, reprezentanții hotelului le-au pus la dispoziția turiștilor Wellness exclusiv Spa&Harmony care include saună luminoasă, infra sauna, saună cu sare pentru terapie cu piatră, fântână de gheaţă, cameră cu sare, baie de aburi, cinema spa, cameră de soare, jacuzzi.

Apa termală de la Greenfield izvorăște de la o adâncime de 718 metri și are o temperatură de 38,5 grade Celsius. Deoarece conține sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor și hidrogen-carbonat apa de la Greenfield este potrivită pentru tulburări locomotorii, afecțiuni neurologice, pentru tratamente post traumatice, dar și pentru băi de relaxare musculară.

De asemenea, Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îi așteaptă pe pasionații de golf să descopere noul centru de divertisment Chill&Fun care le va oferi o experiență unică, în orice sezon. Pe lângă golf, turiștii au posibilitatea ca în acest centru de divertisment să joace bowling, darts dau să facă pur și simplu, sport.

5.  Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa

Ultimul, dar nu cel din urmă este Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa din cadrul Adventor Hotels. Acesta este situat chiar la de-a lungul graniței cu Austria, la doar o oră de mers cu mașina de Viena, în Sopron, un loc cu o bogată valoare istorică aflat în inima zonei Lővérek.

În urmă cu câțiva ani, Fagus Sopron Conference & Spa a trecut prin ample procese de renovare, iar în vara anului 2022 și-a redeschis porțile cu o fațadă complet nouă ce se potrivește de minune cu peisajul superb de care este înconjurat.

Fagus Sopron Conference & Spa este un hotel foarte modern, unde te poți bucura de piscină pentru adulți, piscină pentru copii, locuri de aventură, dar și foarte multe saune. În plus, poți să optezi și pentru tratamentele de răsfăț și de înfrumusețare care sunt de cea mai înaltă calitate.

Articol susținut de Adventor Hotels.

Citește și Tratament sau prevenție? Cum să îți îngrijești sănătatea în 2024. Locul magic aflat la numai câteva ore de Timișoara, unde îți vei găsi echilibrul între minte, corp și suflet

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult