- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turcia a primit în februarie cu 23% mai mulți turiști străini. Ce oraș a atras 1,3 milioane de vizitatori

22 Mar, 23:28 • Fundeanu Madalina
Turcia, un nou record privind numărul de vizitatori străini! Aproape 2,3 milioane de turiști au vizitat această țară în luna februarie.
Turcia a primit în februarie cu 23% mai mulți turiști străini. Ce oraș a atras 1,3 milioane de vizitatori

Aproape 2,3 milioane de turiști străini au vizitat Turcia în februarie, o creştere de aproape 23% faţă de perioada similară din 2023 (1,87 de milioane), arată datele publicate vineri de Ministerul Culturii şi Turismului, citate de publicaţia Daily Sabah, transmite Agerpres.

Turcia, un nou record privind numărul de turiști străini!

Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, a fost principala destinaţie turistică în luna februarie, atrăgând 1,3 milioane de vizitatori străini. Pe locul doi în clasament a fost provincia Edirne, de la graniţa cu Bulgaria şi Grecia, iar pe locul trei celebra regiune Antalya.

Iranul a depăşit în februarie Rusia şi Germania, ajungând pe primul loc în ceea ce privește numărul de turişti străini care au venit în Turcia, 226.104, dublu faţă de anul trecut. Pe locurile următoare sunt turiştii din Rusia (203.073, în scădere cu 11%), Germania (187.946) şi Bulgaria (182.887).

În perioada ianuarie-februarie 2024, au fost 4,34 de milioane de turişti străini, un avans de 12% faţă de perioada similară din 2023.

Veniturile din turism sunt vitale pentru reducerea deficitului de cont curent al Turciei.

Citește și: Destinaţiile de vară preferate de turiștii români. S-au înregistrat 4,5 milioane de vizite în Bulgaria, Grecia şi Turcia, anul trecut

Turcia
Turcia

În anul 2023, 49,2 milioane de turişti străini au vizitat Turcia, un nivel record şi în creştere faţă de 44,6 milioane în 2022. Cei mai mulţi vizitatori au venit din Rusia, Germania şi Marea Britanie.

De asemenea, și veniturile din turism au atins în 2023 un nivel record, 54,32 de miliarde de dolari, comparativ cu 46,48 de miliarde de dolari în 2022.

Guvernul se aşteaptă la 60 de milioane de vizitatori străini în 2024 şi la 90 de milioane în 2028, în timp ce veniturile ar urma să ajungă la 60 de miliarde de dolari anul acesta şi la 100 de miliarde de dolari în 2028.

Orange reduce tarifele pentru voce și internet în Turcia și Serbia

Rețeaua Orange și-a informat clienții legat de faptul că, începând din data de 9 aprilie, urmează să fie schimbate costurile de roaming. Este o veste bună pentru cei care aleg să plece în vacanțe în afara UE. Sunt țări care nu fac parte din Spațiul Economic European și unde românii aveau nevoie de serviciile de roaming, însă costurile erau prea ridicate – Turcia și Serbia.

„Vești bune despre modificarea tarifelor de roaming. Știm cât de important este pentru tine să călătorești fără grija costurilor în roaming și ne bucurăm că putem să-ți dăm vești bune. Din 9 aprilie 2024, vom reduce tarifele de roaming în afara Spațiului Economic European.

Modificările realizate de Orange România sunt mult mai avantajoase pentru tine față de oferta actuală. În condițiile noii oferte, costul pe zi devine mult mai mic decât era înainte prin raportare la MB sau minut, și în același timp oferă acces la un volum mult mai mare de benefic”, au transmis reprezentații Orange.

Vezi și: Românii dau la schimb gerul din țară pe înotul printre corali și pești exotici! Egipt – destinația care „e mai ieftină decât un weekend la munte”