BURSE

Depozitarul Central va deconta tranzactii cu obligatiuni emise de Transelectrica

17 ianuarie 2014, ora 10:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transelectrica-mare.jpg
Depozitarul Central (DC), societatea care realizeaza operatiunile de compensare-decontare pentru tranzactiile pe bursa, a inregistrat joi in sistemul de compensare-decontare si registru RoClear obligatiunile emise de CNTEE Transelectrica SA, a anuntat DC.

Aceste obligatiuni sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand de joi, 16 ianuarie 2014.
Emisiunea de obligatiuni corporative are o valoare totala de 200 de milioane de lei si o maturitate de cinci ani, respectiv data de 19 decembrie 2018.

Dobanda este fixa, de 6,1% pe an, iar obligatiunile vor avea simbolul TEL18. Numarul de obligatiuni emise se este de 20.000, la o valoare nominala de 10.000 lei.

Transelectrica este listata pe piata de capital din 29 august 2006, fiind prima companie de profil care a ajuns la cota Bursei.Transelectrica este operatorul sistemului national de transport al energiei, iar statul controleaza prin Ministerul Finantelor Publice 58,69% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 6,85%, mentioneaza Agerpres.

Depozitarul Central este o institutie a pietei de capital din Romania, care asigura compensarea si decontarea tranzactiilor cu instrumente financiare, evidenta registrelor societatilor emitente si este o societate pe actiuni, membra a grupului Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:
BCR: Emisiunea de obligatiuni Transelectrica va deveni o referinta in piata
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter