BURSE

Fondul Proprietatea: Listarea Hidroelectrica va fi realizata cel mai probabil in 2015

29 aprilie 2014, ora 13:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hidroelectrica.jpg
Listarea Hidroelectrica va fi realizata cel mai probabil anul viitor, dupa iesirea din insolventa, iar la Complexul Energetic Oltenia, desi s-a anuntat o amanare pana in octombrie, mai sunt inca multe lucruri de rezolvat, compania nefiind restructurata, afirma managerul FP, Grzegorz Konieczny

"La Hidroelectrica, insolventa se va inchide in cel mai bun scenariu inainte de finalul anului. Listarea va fi probabil in 2015, din ce se vede azi. O veste proasta pentru listari, dar domnul Borza este din nou acolo si continua restructurarea si numirea unor manageri privati, profesionali, ceea ce este favorabil companiei", a spus Konieczny.

Compania de stat Hidroelectrica a reintrat in insolventa in luna februarie, dupa ce a trecut printr-o astfel de procedura in perioada iunie 2010-iunie2013. in acordul cu FMI este prevazuta lansarea unor oferte publice initiale la finele lunii iunie pentru 15% din actiunile statului la Hidroelectrica si Complexul Energetic Oltenia.

"Listarea Hidroelectrica la Bursa de la Bucuresti si eventual de la Londra va genera o infuzie de capital de 300 - 500 milioane de euro, bani ce vor fi alocati in retehnologizarea centralelor de mare putere si finalizarea investitiilor in capacitati noi de producere a energiei electrice", a declarat luni Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.Anul trecut, Hidroelectrica a devenitcel mai mare producator de energie al tarii, depasind CE Oltenia.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 18 Aprilie 2021, 04:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter