BURSE

Mecanica Ceahlau investeste 700.000 euro in modernizarea portofoliului istoric

29 iulie 2014, ora 18:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mecanicaceahlau.jpg
Mecanica Ceahlau, unul dintre producatorii istorici de utilaje agricole din Romania, intra intr-o noua etapa de dezvoltare: un nou consiliu de administratie, o noua echipa de management, investitii in modernizarea afacerii si reconsolidarea pozitiei pe piata locala.

ôNoul Consiliul de Administratie a sesizat importanta strategica a industriei de agrobusiness, iar in cadrul ei, a nevoii aproape cronice de innoire tehnologica a agriculturii. In acest context, ne-am asumat obiectivul transformarii multifunctionale si a repozitionarii Mecanica Ceahlau ca unul dintre cei mai importanti furnizori de masini si utilaje agricole. Am inceput acest proces in primul rand prin recrutarea unei echipe de top management experimentate", spune Catalin Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al Mecanica Ceahlau.

ôAvem 3 obiective strategice pentru urmatorul an: retehnologizam procesele de productie si modernizam portofoliul de produse, orientam mai puternic activitatea catre clientul final cu ajutorul unei echipe de vanzari extinsa la nivel national, dar si a unei strategii de marketing - respectiv intentionam sa dezvoltam parteneriate cu producatori cu prezenta internationalaö, precizeaza Laura Serban, care a preluat la sfarsitul anului 2013 mandatul de CEO al Mecanica Ceahlau.

In al doilea semestru din 2014, mai mult de 700.000 de euro vor fi alocati in aceste directii, conform planurilor de investitii aprobate recent de catre Consiliul de Administratie.

Din 2014 compania a devenit partener al mai multor facultati tehnice din cadrul Universitatii Bucuresti, pentru a testa viziunea, dar si capacitatea practica a studentilor de a realiza design de produs industrial.

Mecanica Ceahlau are in portofoliu peste 20 categorii de produse destinate industriei agricole, acoperind toate etapele lucrarilor, de la pregatirea solului pentru insamantare si pana la recoltare.Compania se afla in portofoliul SIF Moldova si este prezidata de catre Catalin Iancu, membru din 2013 al Consiliului de Administratie al SIF 2 si fost presedinte al societatii de administrare a investitiilor OTP Asset Management.

Infiintata in 1921, Mecanica Ceahlau a fost, timp de zeci de ani, unul dintre principalii furnizori de utilaje agricole pentru piata romaneasca si un partener pe care se bazau producatori agricoli mici si mijlocii din mai multe tari din Europa Centrala si de Est si nu numai. Dupa 1990, a devenit o societate pe actiuni, iar 9 ani mai tarziu s-a transformat intr-o companie cu capital integral privat.

Compania are peste 200 de angajati si a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de aproape 6 milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Iunie 2019, 19:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter