BURSE

Miza de 3 mil. euro: De ce se judeca World Trade Center cu Fondul Proprietatea

13 februarie 2014, ora 17:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
wtc.jpg
World Trade Center Bucuresti (WTCB) a initiat in augut anul trecut un proces impotriva actionarului minoritar Fondul Proprietatea (FP), solicitand returnarea unei sume de bani.

Din cauza acestui litigiu, Fondul Proprietatea si-a majorat provizioanele pe parcursul anului trecut cu 12,5 milioane lei (aproape 3 milioane de euro).

World Trade Center Bucuresti solicita Fondului returnarea sumelor recuperate de FP in urma procedurii de executare silita impotriva acestei companii in anii 2010 si 2011, si plata dobanzilor legale aferente.

Sumele recuperate in urma procedurii de executare silita (echivalentul a aproximativ 9,5 milioane lei) au fost initial inregistrate de catre Fond, la data recuperarii lor, ca si contributii ale Ministerului Finantelor Publice la capitalul social al Fondului, diminuand valoarea creantei de incasat aferente capitalului nevarsat.

Prin urmare, aceste sume trebuie recuperate de Fond de la Ministerul Finantelor Publice (fiind inregistrate ca o creanta asupra acestui actionar al Fondului, pentru care a fost inregistrata o ajustare de depreciere), in timp de dobanzile legale au fost inregistrate ca o cheltuiala cu provizioanele pentru litigii, se mentioneaza intr-un raport al FP, publicat la Bursa de Valori Bucuresti.

In anul 2013, cheltuiala cu amortizarile, provizioanele, pierderile din creante si debitori diversi includea in special cheltuielile cu ajustarile de depreciere aferente creantei asupra Ministerului Finantelor Publice (9,5 milioane Lei) si dobanzile legale si cheltuielile asimilate (1,6 milioane Lei), ambele aferente litigiului mentionat anterior, initiat de catre World Trade Center Bucuresti impotriva Fondului, se mai mentioneaza in raport.

Fondul Proprietatea a intrat in actionariatul WTCB in iulie 2005, avand o participatie de 19,9% din capitalul social.WTCB a realizat in trimestrul trei din 2013venituri de circa 2,1 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului precedent.

Compania se afla in insolventa din iunie 2011, fiind in administrareaEuro Insol.

World Trade Center Bucuresti are in portofoliu hotelul de 4 stele Pullman, cu 203 camere, un centru de conferinte cu 10 sali multifunctionale, centrul expozitional Plaza, 11.000 spatii de birouri, 3.500 de metri patrati de galerii comerciale si 2.000 de metri patrati de restaurante.

Hotelul Pullman World Trade Center Bucharest face parte din lantul Accor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 18 Aprilie 2021, 06:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter