BURSE

OMV Petrom a descoperit un nou zacamant de titei in Marea Neagra

16 iulie 2014, ora 10:45 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
platforma.jpg
Compania OMV Petrom, controlata de grupul austriac OMV, a anuntat miercuri ca a facut o descoperire de titei in apele de mica adancime din Marea Neagra, iar productia ar putea incepe in 3-4 ani.

Descoperirea a fost facuta in perimetrul Istria, la o distanta de circa 60 kilometri de tarm si la o adancime de 2,1 kilometri sub fundul marii. Adancimea apei in acea zona este de 50 metri.

"Marea Neagra este o zona foarte importanta pentru OMV Petrom, o zona in care exista in continuare potential pentru noi descoperiri. In prezent, productia din zona de mica adancime a Marii Negre reprezinta circa 18% din productia totala de hidrocarburi a companiei in Romania", a declaratGabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie.

Daca se va dovedi rentabila, productia din noua descoperire ar putea incepe in 3-4 ani, costurile necesare dezvoltarii fiind evaluate la peste 100 milioane de euro, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucuresti.CompaniileOMVPetrom, Exxon siTransgazMedias au semnat in luna mai un acord prin care gazele care vor fi produse in Marea Neagra vor fi preluate in sistemul national de transport al gazelor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 16:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter