COMPANII

Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu va fi finalizata anul acesta. Ce penalitati risca constructorii

29 noiembrie 2011, ora 17:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
construction.jpg
Constructia Autostrazii Bucuresti-Ploiesti nu va fi finalizata la termenul prevazut, respectiv luna decembrie a acestui an, ci in 2012, iar constructorii vor fi penalizati cu 0,05% pe zi din valoarea contractului pana la incheierea lucrarilor, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Din punctul meu de vedere nu vor fi respectate termenele. Probabil va fi o lucrare care se va termina anul viitor, cu consecintele de rigoare. Penalitatile pe care le aplicam vor fi de 0,05% pe zi, pana la finalizarea lucrarii", a afirmat marti ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Boagiu a spus ca la 15 decembrie firmele vor fi evaluate in functie de volumul lucrarilor executate.

"Pe 15 decembrie vom face un bilant si vom vedea cine si ce penalitati va primi", a afirmat ministrul.Lucrarile la Autostrada Bucuresti - Ploiesti sunt impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition
UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Autostrada Bucuresti Ploiesti va avea 62 de kilometri, iar termenul de finalizare este 31 decembrie.

Premierul Emil Boc a declarat la inceputul lunii noiembrie ca autostrada va fi data in folosinta cel tarziu in primavara anului viitor.

In august, Boc reprosase constructorilor ca unele portiuni ale lucrarii arata ca in "epoca de piatra" si i-a avertizat ca le va "taia capul", inclusiv prin aplicarea de penalitati, daca nu vor respecta termenele de finalizare a proiectului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 24 Iulie 2019, 02:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter