COMPANII

Ce patesc cainii din adapostul Mihailesti. Control al Politiei, dupa suspiciuni de infractionalitate

22 septembrie 2013, ora 12:47   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
caine.jpg
Politia, ANSVA si DSV au efectuat controale in adaposturile publice Mihailesti si Pallady, ca urmare a suspiciunilor privind Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) de infractionalitate economico-financiara si de cruzime impotriva animalelor, implicand si eutanasia cainilor sanatosi, care este contrara legii in vigoare.

Reprezentantii acestor institutii au verificat conditiile de detinere a cainilor fara stapan de catre autoritatea publica care este indrituita de lege si care primeste bani publici pentru aceasta.

“Concret, in ziua de 20 septembrie 2013, in urma ordonantei de delegare care reprezinta un act de procedura penala al Parchetului General, pentru prima data in Romania, au fost cooptate si organizatiile de profil, intr-o astfel de actiune, ca si reprezentati ai Societatii civile”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Cutu, cutu.

Aparatorii drepturilor animalelor cer introducerea si aplicarea directivelor si normelor europene recomandate de organisme abilitate precum Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Organizatia Internationala pentru Sanatate Veterinara (OIE), prin gestionarea eficienta a populatiei canine pana la disparitia totala a cainilor fara stapan de pe strada, prin metode care nu implica crima impotriva animalelor, ci cea mai recomandata de experti, si anume sterilizarea in totalitate a cainilor.

In Mihailesti a mers un reprezentant al Asociatiei 'Cutu, cutu' iar in Pallady a mers un reprezentant al Fundatiei Vier Pfoten.

Cei care au mers la Mihailesti au constatat incalcarea anexelor OUG 155/2001 privind bunastarea animalelor si functionarea unui adapost si anume:

* Boxe supraaglomerate, fara podele, fara custi, fara acoperis si fara castroane pentru mancare

* Disparitia tuturor cainilor adusi in adapost in toata perioada anterioara anului 2013

* Mancarea data direct pe jos cainilor si ulterior ramasa se arunca impreuna cu excrementele

* Cainii nu sunt triati si tratati medical corespunzator

* Doamna Adina Ciurea de la ANSVSA a refuzat sa-i determine pe medici sa actioneze in conformitate cu legea si sa inceapa astfel tratarea animalele bolnave

* S-au gasit caini morti

* 'Si ce daca a murit un caine?'dr. vet Popa, seful de la Mihailesti

* Probleme cu necropsia

* ' Doar nu o sa numaram cainii?'ANSVSA, d-na Ciurea, sefa departamentului privind bunastarea animalelor

* Nu ni s-a permis sa sunam aleatoriu adoptatorii, sa vedem daca datele corespund cu cele gasite in contractele de adoptie

* Un reprezentant OIE pentru Romania, contrar politicii si recomandarilor favorabile eminamente sterilizarii facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor, recomanda eutanasia sau implicarea numai a ONG-urilor in rezovarea gestionarii cainilor fara stapan

* Mihailesti aplica eutanasia de mult timp

* Clinicile mobile ruginesc in curtea Mihailesti

* Directorul general Treeroiu nu stia nici macar legile dupa care se gestioneaza un adapost, atributiile si sarcinile angajatilor

* Conducerea de la Mihailesti prin neglijenta, dezinteresul si chiar sfidarea vietii animalelor nu are ce cauta intr-un program de protejare a cainilor de pe strada prin acel adapost de la Mihailesti

La final s-a dispus ridicarea de catre Parchet a registrelor contabile si veterinare si implicit a fiselor cainilor pentru adoptie si ca fiselor individuale a cainilor din ultimii 2-3 ani. Exista suspiciunea ca eutanasieri ilegale sunt marcate prin adoptii false, astfel incat numarul cainilor luati din teritoriu sa corespunda cu numarul cainilor adoptati si cu numarul cainilor existenti in adapost, a spus Marcela Pisla, presedintele Asociatiei Cutu, cutu.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Arin Andronic a spus:
15/10/2013 01:02
Si care e concluzia acestei interventii ? S-au dat afara persoanele mentionate in articol ? S-au cumparat macar castroane pentru mancare ? .... Nimic ... Multumim Romania !
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 17 Septembrie 2021, 17:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter