- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cea mai mare companie europeana din industria apararii, acuzata ca a dat mita in Romania

01 Oct, 12:52 • Redactia DailyBusiness
BAE Systems, cea mai mare companie europeana din industria apararii, este acuzata de Biroul de Fraude din Marea Britanie ca a dat mita de sute de milioane de lire sterline pentru obtinerea unor contracte in Romania, Cehia, Tanzania si Africa de Sud, a anuntat joi BBC, citat de Reuters.
Cea mai mare companie europeana din industria apararii, acuzata ca a dat mita in Romania

Compania a negat informatiile potrivit carora ar fi dat mita.

BAE Systems este unul dintre cei mai mari producatori din Marea Britanie, iar in 2006 numara peste 88.000 de angajati, conform Wikipedia.

BAE Systems nu este acuzata pentru prima data de dare de mita. Aceasta a fost suspectata de plati ilegale pentru obtinerea mai multor contracte semnificative de tehnica militara.

Printul Bandar bin Sultan, secretarul general al Consiliului pentru Securitate Nationala al Arabiei Saudite, ar fi primit de la companie mai mult de 2 mld. dolari, un Airbus A340, si chiar sponsorizarea nuntii si lunii de miere a fiicei acestuia, potrivit presei britanice.

Ancheta privind acest caz a fost oprita, in decembrie 2006, pe motiv ca poate dauna securitatii nationale. Decizia a fost intarita de Camera Lorzilor, in iulie 2008, care a hotarat ca oprirea anchetei a fost legala.