COMPANII

Cine intra mai devreme in vacanta: Industrii care ingheata de sarbatori

22 decembrie 2011, ora 00:07, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ice_storm.jpg
Retailul, turismul, telecomunicatiile, serviciile de taxi si curierat inregistreaza cresteri semnificative ale afacerilor in perioada sarbatorilor de iarna. Pe de alta parte, aceasta perioada este una "moarta" pentru alte industrii.

1.áá áReal estate

Activitatea agentiilor imobiliare incetineste in decembrie, potrivit Ruxandrei Cleciu, presedintele Asociatiei Agentiilor Imobiliare din Romania. ôNu e bine sa te prinda o tranzactie intre Craciun si Revelion, ca nu prea ai de unde sa obtii acteö, a explicat aceasta.

Cleciu a mentionat ca anul 2011 in general nu este o perioada foarte buna pentru firmele din domeniu. Mai mult, la nivelul tranzactiilor imobiliare se constata o scadere in ultimele 3 luni.Alti factori care contribuie la scaderea activitatii in domeniu este si faptul ca unele institutii de care depind agentiile imobiliare au vacanta prelungita. ôCei de la Cadastru din Bucuresti inchid pentru o perioada mai mare, pentru ca implementeaza un soft (de pe 24 decembrie pana pe 16 ianuarie - n.r.)ö, a adaugat Ruxandra Cleciu.

Potrivit acesteia, luna ianuarie este si mai slaba decat decembrie in ceea ce priveste nivelul tranzactiilor imobiliare.

2.áá áConstructii

Activitatea de constructii se reduce de regula cu 25-30% in decembrie fata de lunile precedente, a declarat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO).

El a mentionat ca procentul de scadere este influentat de factori precum daca ninge sau nu, daca sunt finantari sau nu.

ôIn decembrie anul acesta noi am vrea sa fie un declin mai mic, deoarece conditiile meteo sunt totusi favorabile executarii de lucrari de constructiiö, a spus Plosceanu.

Acesta estimeaza un declin mai mic al activitatii din constructii, de 15-20% pentru decembrie anul acesta fata de lunile precedente.

3.áá áRecrutare

Scaderea activitatii de recrutare este temperata in decembrie anul acesta de job-urile sezoniere la sub 10%, potrivit Mihaelei Tudorancea, CEO la compania de recrutare Nefertiti Human Capital Consulting.

Aceasta a mentionat ca in anii anteriori activitatea de recrutare inregistra in decembrie scaderi de 10-15% fata de lunile obisnuite.

Mai mult, declinul din decembrie 2011 este in linie cu evolutia din tot anul 2011, a mai spus Tudorancea.

4.áá áBursa

Decembrie nu este o luna tocmai propice nici pentru tranzactiile bursiere. Potrivit datelor Bursei de Valori Bucuresti, in decembrie 2010 numarul tranzactiilor a scazut cu peste 18% fata de luna precedenta, pana la aproape 40.000.
á
De asemenea, numarul de titluri tranzactionate a fost mai mic cu peste 9%, pana la 282 milioane.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 07 Iulie 2020, 05:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter