COMPANII

Clinica Medix a investit 1 mil. euro in primul aparat RMN functional din ECE

24 ianuarie 2008, ora 14:08   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rmn2.jpg
Clinica Medix, din cadrul spitalului Victor Babes din Bucuresti, a investit 1 milion de euro in achizitionarea in premiera, pentru piata medicala din Europa Centrala si de Est (ECE), a unui RMN functional.
Echipamentul medical poarta marca General Electric si imbunatateste procesul de diagnosticare si totodata face interventia chirurgicala mai eficienta, a anuntat joi conducerea clinicii.

Finantarea pentru achizitionarea RMN-ului functional a fost asigurata de catre Medicredit Leasing, companie specializata in leasing-ul pe echipamente medicale.

Potrivit lui Dan Captaru, director de operatiuni Medicredit Leasing, investitia in acest echipament se va amortiza in circa trei ani.Costul unei investigatii cu echipament RMN functional este in medie de 550 de lei, dar in functie de complexitatea investigatiei, poate ajunge pana la 1.000 de lei, potrivit doctorului Eugen Tarta-Arsene, directorul general al clinicii Medix.

El a adaugat ca in Occident, valoarea unei investigatii cu acest echipament poate fi si de 10 ori mai mare. In plus, din decembrie, de cand a fost dat in folosinta, circa 20 de pacienti au beneficiat de acest echipament, dintre care 5 au fost cazuri grave.

Imagistica functionala prin rezonanta magnetica permite o foarte buna localizare spatiala a zonelor craniene afectate, spre exemplu, de leziuni sau tumori. RMN-ul functional presupune, spre deosebire de RMN-ul clasic, folosirea unui soft special post-procesare a datelor obtinute prin activarea ariilor corticale stimulate si elaboarea unor imagini semnificative, vizualizate sub forma unui model 3D.

Firma Medix-Co a fost infiintata in 2005, iar la inceputul anului 2007, echipa Medix si-a inceput activitatea in departamentul de imagistica medicala in Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes din Bucuresti.

Clinica detine doua echipamente de inalta rezolutie marca General Electric, unul specializat in tomografie computerizata (CT) si unul in imagistica functionala prin rezonanta magnetica (RMN-ul functional). Valoarea investitiilor totale in dezvoltarea clinicii, inclusiv achizitia in premiera pentru piata medicala din Europa Centrala si de Est, se ridica la 2,1 milioane de euro.

Directorul general al clinicii Medix a mentionat ca singurul centru din ECE care mai intentioneaza sa utilizeze un echipament RMN functional se afla la Praga.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Simona a spus:
29/01/2009 16:25
As dori sa stiu daca aveti si psiholog care participa la efectuarea RMN-ului functional (Clinica Medix); daca personalul este bine pregatit.Se spune ca in Ro nu avem personal pregatit pt interpretarea lui.Eu am nevoie de un astfel de RMN, dar cum am facut destule pana acum......,n-as vrea sa fac unul in plus, doar ca sa zic ca l-am facut si pe acesta (ultimul l-am facut in dec.)

Va multumesc.
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Sambata, 21 Aprilie 2018, 02:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter