- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Contracte de 197 mil. lei pentru reabilitarea drumului national Zalau-Alesd

16 Mar, 10:51 • Redactia DailyBusiness
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat marti, 15 martie 2011, doua contracte in valoare totala de 197 mil. lei privind reabilitarea drumului national Zalau-Alesd.
Contracte de 197 mil. lei pentru reabilitarea drumului national Zalau-Alesd

Primul contract, in valoare de 89 mil. lei, a fost atribuit prin licitatie deschisa asocierii OHL ZS – Peyber Hispanica – Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara.

Al doilea contract, cu o valoare totala de 107,8 mil. lei, a fost atribuit prin licitatie deschisa asocierii Spedition UMB – Tehnostrade.

Sprijinul financiar acordat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala constituie 69,25% din valoarea eligibila a fiecarui contract, a anuntat miercuri CNADNR.

Parte a proiectului reabilitarea DN 1H Zalau-Alesd, cele doua contracte au ca obiectiv executia lucrarilor de reabilitare a drumului national 1H intre orasele Zalau si Alesd, in lungime de 69 kilometri, construirea si reabilitarea unui numar de sapte poduri si 110 podete.

Prin implementarea proiectului se urmareste reducerea cu 20% a numarului de accidente grave, reducerea timpului de calatorie intre Zalau si Alesd cu aproximativ 22 minute, imbunatatirea conditiilor de transport pentru bunuri si calatori, reducerea costurilor de intretinere a drumului reabilitat.

Durata estimativa de implementare a contractelor de lucrari este de 730 de zile.