COMPANII, FINANTE-BANCI

Credit sindicalizat de 60 milioane euro pentru Hidroconstructia

14 ianuarie 2014, ora 12:13, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Hidroconstructia.jpg
Compania Hidroconstructia a accesat un credit sindicalizat in valoare de 60 milioane de euro pentru, acordat de un consortiu condus de BRD Groupe Societe Generale, care include si o companie de asigurari.

Finantarea asigura capitalul de lucru si permite emiterea de scrisori de garantie bancara pentru contractele incheiate de companie.

Consortiul este reprezentat de BRD-Groupe Societe Generale, in calitate de aranjor principal mandatat, banca emitenta si agent, si de Allianz-Tiriac Asigurari.

BRD si Allianz-Tiriac Asigurari actioneaza impreuna in calitate de creditori-garanti pentru scrisorile de garantie bancara. Implicarea unei companii de asigurari intr-un credit sindicalizat este o premiera pe piata romaneasca a finantarilor sindicalizate. De asemenea, tranzactia se numara printre putinele operatiuni similare din Europa in care, pe langa banci in calitate de creditori, este implicata si o companie de asigurari generale cu activitati in domeniul garantarii.Consortiul a fost consiliat de firmele de avocatura Clifford Chance Badea si Voicu & Filipescu.

Hidroconstructia este jucator important in sectorul constructiilor hidroenergetice si hidrotehnice din Romania. Hidroconstructia si-a dezvoltat activitatea in strainatate, executand proiecte importante in Irak, Moldova, Germania, Belgia si, in curand, in Serbia.

In 2012, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 623,55 milioane de lei si un profit net de 18,43 milioane de lei, in scadere fata de anul anterior cand a avut afaceri de peste 1 miliard de lei si un profit de 50,42 milioane de lei.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD are 2,3 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 900 de unitati. Banca are peste 2,3 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri si 1.500 de ATM-uri.

BRD a inregistrat in primele noua luni din 2013 un profit net de 51 milioane lei (11,5 mil. euro), de 5 ori mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a fost de 10 milioane de lei (2,2 mil. euro).


Allianz-Tiriac, membra a Grupului Allianz, este una dintre cele mai importante companii de pe piata romaneasca a asigurarilor.

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primele 9 luni ale anului 2013 cu un profit operational agregat, generat exclusiv de activitatile de asigurari generale si de viata derulate in perioada ianuarie-septembrie 2013, de 13,8 milioane de lei, cu circa 4 milioane de lei (+39%) peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, compania a anuntat venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 677,5 milioane de lei, inregistrand o usoara crestere, de aproximativ 1%, fata de nivelul subscrierilor realizate in aceeasi perioada din anul anterior (672,6 mil. lei).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din COMPANII
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 25 Aprilie 2018, 06:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter