COMPANII

ExxonMobil si OMV Petrom incep forajul sondei Domino-2 in sectorul romanesc al Marii Negre

21 iulie 2014, ora 10:39 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Ocean Endeavor_departure Constanta.jpg
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, o filiala a corporatiei ExxonMobil, si OMV Petrom SA (OMV Petrom) anunta inceperea forajului la sonda Domino-2 inzona de mare adancime a blocului Neptun, in sectorul romanesc al Marii Negre.

Datele colectate in timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea si viabilitatea comerciala a zacamantului de gaze descoperit de sonda de explorare Domino- 1, in anul 2012.

Sonda Domino-2 este situata la aproximativ 200 kilometri de tarm si este forata cu platforma Ocean Endeavour in ape cu adancimea de aproximativ 800 de metri.

ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom detin fiecare 50% din sectorul de apa adanca a blocului Neptun.

CompaniileOMVPetrom, Exxon siTransgazMedias au semnat in luna mai un acord prin care gazele care vor fi produse in Marea Neagra vor fi preluate in sistemul national de transport al gazelor.Petromsi Exxon au descoperit impreuna in 2012 un zacamant de gaze in Marea Neagra, iar celemaioptimiste estimari indica inceperea productiei de gaze cel mai devreme in 2020.

Romgazva plati peste 12 milioane de dolaridaca va intra in parteneriatul ExxonMobil -OMVPetrompentru explorarea si dezvoltarea perimetrului Midia din Marea Neagra, insa are dreptul sa faca acest lucru doar daca acolo se descopera zacaminte comerciale, se arata in prospectul de listare a Romgaz, publicat in toamna anului trecut.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 22 Mai 2022, 02:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter