COMPANII

Fosta Petrom Distributie Gaze trece pe profit, dupa 7 ani consecutivi de pierderi

27 august 2014, ora 10:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaz.jpg
Compania Premier Energy (fosta Petrom Distributie Gaze), preluata efectiv in decembrie 2013 de grupul cipriot Ligatne (din care mai fac parte companiile Gaz Sud si Grup Distributie Retele), trece, in acest an, pentru prima oara pe profit - circa 100.000 de euro, dupa 7 ani consecutivi de pierderi.

Cifra de afaceri pe 2014 va fi de circa 16,5 milioane de euro (jumatate din cea a grupului de firme din Romania Gaz Sud – GDR - Premier Energy).

"Strategia noastra a urmat trei directii: dezvoltarea business-ului Premier Energy, renegocierea tuturor contractelor comerciale la nivel de grup, cu prioritate a celor privind achizitiile de gaze pe baza conditiilor de piata, principalul beneficiar fiind Premier Energy, si folosirea sinergiilor din grup – in special crearea unei echipe unitare de management (alcatuita in proportie de 85% din managerii Gaz Sud-GDR)" spune Alexandru Bucsa, directorul general al Grupului Gaz Sud – GDR - Premier Energy.

Dezvoltarea activitatilor Premier Energy se concentreaza acum pe abordarea clientilor industriali din concesiuni, ale caror cereri sunt tratate cu prioritate, dar si pe asigurarea serviciilor integrate: nu numai furnizare si distributie de gaze, ci si lucrari de executie a instalatiilor de utilizare bransamente si a conductelor, etc.Oficialii estimeaza circa 1000 de clienti noi pentru acest an, spre deosebire de o medie situata la 500 de clienti pe an, inainte.

De altfel, compania nu avea in oferta servicii de tip comercial sau de executie integrate inainte de preluare, singura prioritate din acea perioada fiind legata de activitatea de distributie gaze.

Ca urmare, nici personalul, nici echipa de management nu erau pregatite pentru derularea acestui tip de proiecte speciale.

In prezent, managementul Premier Energy incepe sa se integreze si isi da concursul la implementarea acestei strategii. Valoarea totala a acestor proiecte speciale se ridica la circa 700.000 de euro.

Incepand cu decembrie 2013, prin achizitia Premier Energy, cantitatea de gaze de achizitionat s-a dublat la nivelul grupului, ajungand la 85 de milioane mc/an – ca urmare, renegocierea contractelor de achizitie a gazelor la nivel de grup a fost un real succes, iar preturile obtinute au fost mai bune.

Un atu in plus: alcatuirea si interventia echipei unitare de management, fapt care a scazut la jumatate cheltuielile pe acest palier (management).

Obiectivele pentru 2015, la nivel de grup, prevad: depasirea a 50.000 de clienti, realizarea unui profit operational de peste 4 milioane euro si a unei cifre de afaceri care sa se apropie de 40 de milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 22 Mai 2022, 01:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter