COMPANII, BURSE

Fratii Micula au pus sechestru pe actiunile OMV Petrom detinute de stat

14 decembrie 2014, ora 12:12   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
micula.jpg
Fratii Ioan si Viorel Micula, patronii European Drinks, au reusit sa instituie, prin executor judecatoresc, sechestru pe actiunile statului la OMV Petrom, in urma castigarii unui proces, in urma cu un an, cu Ministerul Finantelor la Curtea de Arbitraj de la Washington.

In plus, au fost blocate si conturile Ministerului Finantelor. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro chiar de executorul judecatoresc Mazilu si Asociatii.

Din acest moment exista un mare pericol, deoarece fratii Micula ar putea oricand sa scoata la vanzare cele 20% din actiunile detinute de stat la Petrom. Aceasta in conditiile in care Ministerul Finantelor a facut in asa fel incat acele conturi blocate sa fie goale. Fiind niste conturi fara valoare, oricand fratii Micula pot decide sa-si recupereze cele 82 de milioane de euro de la statul roman in urma vanzarii a 20% din actiunile Petrom.

Acum, Guvernul incearca sa scape de problema prin tot felul de tertipuri, chiar daca decizia de la Washington este definitiva si irevocabila, iar statul este efectiv obligat sa plateasca cele 82 milioane de euro. Mai mult, Victor Ponta le cere judecatorilor sa nu dea actiunile Petrom care ar valora pe piata 600 milioane de euro.DailyBusiness.ro a relatat despre demersul initiat de fratii Micula in vederea executarii silite a statului roman inca din luna octombrie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mircea a spus:
15/12/2014 12:30
Fratii au castigat la Washington o suma de bani nicidecum niste actiuni ale statului.Acest sechestru este un abuz cu atat mai mult cu cat se pare ca aceste valoreaza mai mult decat datoria!Si cand toata lumea care are ceva de recuperate de la stat asteapta sa-i vina randul asa trebuie sa astepte si ei.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 22 Mai 2022, 00:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter