- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Guvernul anunta ca legea salarizarii unitare va fi aprobata luni

18 Nov, 09:25 • Redactia DailyBusiness
Proiectul legii salarizarii unitare va fi aprobat de Guvern intr-o sedinta programata pentru luni si transmisa la Parlament, in vederea angajarii raspunderii, a anuntat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.
Guvernul anunta ca legea salarizarii unitare va fi aprobata luni

Surse participante la sedinta de guvern au declarat anetrior ca premierul Emil Boc i-a anuntat pe ministri ca forma finala a legii salarizarii unitare va fi negociata in zilele imediat urmatoare cu Fondul Monetar International, dupa care va fi aprobata de Guvern in sedinta speciala, programata pentru luni, si transmisa imediat la Parlament.

Premierul Emil Boc a anuntat la inceputul saptamanii ca proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului.

Surse parlamentare au declarat ca premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coalitiei, variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei.

Potrivit surselor citate, in varianta prezentata de Boc se arata ca in 2011 vor fi cresteri salariale de pana la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul de acum al salariilor.

De asemenea, premierul a sustinut ca pentru persoanele cu venituri mai mici de 1.000 de lei trebuie sa se gaseasca o forma de compensare.

Surse guvernamentale au declarat marti ca Guvernul analizeaza in prezent varianta unei majorari pe medie a salariilor in sectorul bugetar de 15%, aplicabila de la 1 ianuarie 2011, si acordarea unui sprijin financiar suplimentar persoanelor cu venituri sub 1.000 lei.

In privinta salariului minim, variantele aflate inca in analiza Guvernului se refera la o valoare cuprinsa intre 650 lei si 690 lei, fata de nivelul actual de 600 lei.

Executivul intentioneaza sa isi angajeze raspunderea pentru proiectul legii salarizarii.