- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

O firma de publicitate cere falimentul Danone Romania

13 Aug, 12:05 • traian.badulescu
Agentia de publicitate TBWA Bucuresti cere in instanta insolventa producatorului de lactate Danone Romania, potrivit unui dosar inregistrat in data de 7 august la Tribunalul din Bucuresti.
O firma de publicitate cere falimentul Danone Romania

Primul termen de judecata, in cadrul acestui dosar, a fost stabilit pentru 5 octombrie.

Liviu Lambrino, managerul companiei de publicitate, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca producatorul de lactate nu a platit pentru serviciile de BTL (publicitate necoventionala) prestate anul trecut de catre firma sa, fara a preciza insa valoarea datoriei.

TBWA a apelat la instanta dupa ce a epuizat toate celelalte mijloace de recuperare a creantei pe cale amiabila, a mai spus Lambrino.

Reprezentantii producatorului de lacate au spus ca „Danone nu are niciun fel de problema in a-si onora obligatile financiare”.

Ei au adaugat ca au aflat de la DailyBusiness.ro despre aceasta situatie si ca au „luat legatura cu compania TBWA, pentru a identifica sursa problemei si o eventuala solutie”.

TBWA Bucuresti a inregistrat o cifra de afaceri de 14,2 mil. lei (4,3 mil. euro) in 2007, potrivit celor mai recente date disponibile la Ministerul Finantelor.

Danone Romania a incheiat anul trecut cu afaceri de 128 mil. euro si estimeaza pentru acest an o crestere de maxim 10%, conform datelor proprii.

Compania Danone PDPA (Productie si Distributie de Produse Alimentare) Romania face parte din grupul Danone, prezent in 120 de tari, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara,detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in domeniul apelor minerale imbuteliate.

Compania are in prezent peste 700 de angajati si un portofoliu ce depaseste 60 de referinte de produs, principalele marci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremosso, Danette, Casa Buna si gama traditionala: Danone Sana, Danone Smantana si Danone Lapte Proaspat.