COMPANII, BURSE

Petrom a investit 2 mil. euro in reducerea consumului de electricitate din benzinarii

05 noiembrie 2014, ora 11:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petrom.jpg
OMV Petrom a inlocuit sistemele conventionale de iluminat din 345 de statii de distributie Petrom cu un nou sistem bazat pe unitati LED, in urma unei investitii de 2,1 milioane de euro care reduce cu 50% consumul de electricitate pentru iluminat in benzinarii.

"Sistemul de iluminat clasic a fost inlocuit cu sisteme de iluminat cu LED in magazin, copertine, spalatorie si perimetrul statiilor. Sistemul cu LED a fost ales pentru eficienta crescuta in exploatare, generand aceeasi luminozitate cu 50-60% mai putina energie, rezistenta ridicata la factori externi (temperatura, umiditate), precum si o durata de viata crescuta", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania estimeaza ca noua tehnologie va genera o reducere cu 50% a consumului de energie pentru iluminat, respectiv scaderea cu 11% a facturii totale de electricitate a fiecarei statii.

O parte din fondurile pentru acest proiect sunt asigurate printr-o Facilitate de Finantare a Eficientei Energetice, o linie de creditare pusa la dispozitia Romaniei de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Uniunea Europeana. BERD va finanta 15% din valoarea totala a investitiei.OMV Petrom are in vedere extinderea proiectului la intreaga retea de statii de distributie Petrom. Compania

Electromagnetica a fost aleasa ca furnizor al sistemelor de iluminat, in urma unei licitatii internationale desfasurate la inceputul acestui an.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 22 Mai 2022, 00:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter