- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Policolor investeste peste 4 mil. euro in cercetare-dezvoltare si productie in 2010

14 Apr, 13:24 • Redactia DailyBusiness
Policolor, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Romania, investit in 2009 peste 4 milioane de euro in activitatile de cercetare-dezvoltare si in productie, aceeasi suma fiind bugetata si pentru anul in curs, a anuntat miercuri compania.
Policolor investeste peste 4 mil. euro in cercetare-dezvoltare si productie in 2010

Totodata, compania a anuntat ca a lansat primul produs dintr-o noua generatie de vopsele lavabile pentru interior, denumit Spor cu ioni de argint. Aceasta vopsea are efect antibacterian, este rezistenta la murdarire si nu are miros.

Produsul este inclus in categoria de pret medium-high. Noul produs este comercializat, din aceasta luna, in toate magazinele si retelele partenere ale Policolor.

In intervalul aprilie-septembrie 2009, Policolor a fost cel mai bine plasat jucator, cu o cota de 23,4% din piata locala de vopsele, potrivit datelor MEMRB, citate de companie.

Pe segmentul vopselelor lavabile, conform acelorasi date, Policolor a avut o cota de piata de 21,6%. In acelasi interval, Gama Spor a fost lider pe segmentul vopselelor lavabile pentru interior, cu o cota de peste 17% in valoare.

Cu o experienta de peste 40 de ani pe piata lacurilor si vopselelor din Romania, Policolor este in prezent cel mai mare producator roman de profil.

Policolor face parte din grupul Policolor-Orgachim, controlat de Romanian Investment Fund, RC2 si Romanian Reconstruction Ltd.