COMPANII, IT&C

Romania recicleaza doar 3% din deseurile municipale. Pana in 2020, trebuie sa recicleze 50%

10 iulie 2017, ora 00:45   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: stocksnap.io
foto: stocksnap.io
Protejarea mediului a devenit o provocare uriașă și este, în același timp, o temă de interes general. În prezent, deșeurile reprezintă o problemă majoră pentru planeta noastră, care ne privește pe toți, având în vedere faptul că o gestionare inadecvată a lor are efecte extrem de nocive asupra mediului. 
În ultimii ani, cantitatea de deșeuri crește în mod accelerat, direct proporţional cu creșterea nivelului de bunăstare, având un impact negativ din ce în ce mai pronunțat asupra mediului. Cu cât consumăm mai mult, cu cât utilizăm produse tehnologice mai noi și mai performante, cu atât numărul materialelor care trebuie reciclate sau eliminate crește.

Câteva cifre ilustrează în mod semnificativ aceste realități:
 • Fiecare cetățean european produce in medie 0,5 tone deșeuri anual
 • La nivelul Uniunii Europene se generează anual aproximativ 3 miliarde de tone de deșeuri
  • Producătorii de bunuri generează aproximativ 360 milioane tone de deșeuri
  • În domeniul construcțiilor se produc peste 900 milioane de tone de deșeuri
  • Furnizorii de energie si apa generează circa 95 milioane tone de deșeuri
  • Conform Eurostat, România reciclează doar 3% din deșeurile municipale
  • Ca obiectiv de ţară, România trebuie să atingă un nivel de 50% în reciclarea deşeurilor, până în anul 2020.
Managementul deșeurilor a devenit, așadar, un element cheie pentru asigurarea unei creșteri sustenabile a economiilor țărilor europene.  Pentru orice companie care operează cu deșeuri, un sistem informatic performant devine, mai mult ca oricând, o necesitate imediată.  

"Având în vedere importanța gestionării eficiente și responsabile a deșeurilor, SIVECO a dezvoltat o soluție care răspunde comandamentelor generale de protecție a mediului și de eficientizare a activității operatorilor economici din domeniu", declară Claudiu Țăran, Director Adjuct Departament în cadrul SIVECO România.  ECOSUNT, soft-ul dezvoltat de SIVECO, este conform cu legislația europeană, cu posibilitate de utilizare inclusiv în Cloud (Amazon). Cu ajutorul aplicației, companiile pot să monitorizeze:
 • Generarea de deșeuri
 • Colectarea de deșeuri
 • Transportul deșeurilor
 • Tratarea deșeurilor
 • Eliminarea deșeurilor de către firme autorizate
 • Valorificarea deșeurilor prin intermediul unor firme autorizate
 • Realizarea situațiilor de raportare: către ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenții Județene), către ADI - Asociații de dezvoltare intercomunitare, către Consiliile Județene, conform contractelor de concesiune.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Radu Zlatian a spus:
11/07/2017 12:23
Neglijență totală din partea celor care administrază acele clopote în csre se introduc selectiv deșeurile. Este a patra zi de când plimb trei pungi cu deșeuri de plastic și hîrtie iar clopotele sunt pline ochi. Dacă le las lângă un clopot vor fi împrăștiate pe stradă (Craiova).
 
Materialele zilei din COMPANII
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Joi, 26 Aprilie 2018, 22:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter