COMPANII

Transportatorii acuza Petrom ca scumpeste carburantii pentru a acoperi amenda de la Concurenta

13 ianuarie 2012, ora 18:23   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
benzina.jpg
OMV Petrom scumpeste carburantii, din nou, pentru a-si acoperi costurile din amenda cu care a fost sanctionata de Consiliul Concurentei, au declarat vineri reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Consiliul Concurentei a anuntat marti, 10 ianuarie, amendarea unor importante companii petroliere din Romania pentru o intelegere neregulamentara intre acestea.

Doua zile mai tarziu, OMV Petrom a majorat preturile carburantilor la toate sortimentele cu 9 bani pe litru.

"De la inceputul acestui an, in mai putin de 1 luna, compania OMV Petrom a majorat pretul motorinei de 3 ori, ajungandu-se la o crestere totala de 26 de bani/litru motorina", au spus reprezentantii UNTRR.Din cresterea totala de 26 bani/litru motorina, se poate justifica numai o crestere de 8 bani/litru urmare majorarii accizelor incepand de la 1 ianuarie 2012, conform analizei comunicate de UNTRR de la finele anului trecut.

"In conditiile in care pretul petrolului pe piata internationala este stabil, consideram ca diferenta de 16 bani/litru reprezinta o crestere nejustificata si abuziva a pretului motorinei, prin care compania OMV Petrom transfera asupra transportatorilor amenda care i-a fost aplicata de Consiliul Concurentei - acesta fiind singura explicatie posibila a acestei majorari", au spus transportatorii.

Conform acestora, ca lider pe piata carburantilor, OMV Petrom influenteaza comportamentul si altor actori importanti de pe aceasta piata, care la randul lor au crescut "nejustificat" pretul motorinei cu pana la 17 bani/litru in acest an.

"Atragem atentia asupra impactului negativ in lant pe care distorsiunile de pe piata carburantilor il exercita asupra functionarii celorlalte sectoare ale economiei nationale, incepand cu transporturile rutiere, continuand cu toate celelalte sectoare pe care acestea le deservesc, pana la pretul final al produselor de pe raft", au mai spus transportatorii.

UNTRR - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990 care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

Reprezentantii OMV Petrom nu au putut fi contactati pana la momentul publicarii acestei stiri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
13/01/2012 18:40
LA CE PRET A ACHITAT OMV PENTRU 51% din PETROM AR TREBUI DUPA ATATIA ANI DE PROFIT SA DEA BENZINA GRATIS TOT ATATIA ANI LA ROMANI!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter