- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Actionarii Generali Asigurari si Ardaf au aprobat intentia de fuziune a celor 2 companii

22 Mar, 11:36 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Generali Asigurari si Ardaf au aprobat in cadrul Adunarilor Generale Extraordinare care au avut loc luni, 21 martie, intentia celor doua companii detinute de Generali Group in Romania de a fuziona.
Actionarii Generali Asigurari si Ardaf au aprobat intentia de fuziune a celor 2 companii

Echipele de management ale Generali Asigurari si Ardaf au primit astfel din partea actionarilor imputernicirea de a demara planurile pentru fuziune, in concordanta cu toate reglementarile locale, se arata in comunicatul celor doua parti.

Managementul celor doua companii a transmis actionarilor intentia de a forma o noua entitate combinata, Generali Romania.

Reprezentantii Generali Asigurari si Ardaf se asteapta la o finalizare a fuziunii in cea de-a doua jumatate a anului 2011.

„Procedura juridica de fuziune implica absorbtia Generali Asigurari de catre Ardaf. Dupa fuziune, Generali Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii”, se arata intr-un comunicat anterior al grupului.

Conform datelor provizorii publicate de Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), Ardaf a inregistrat in 2010 prime brute subscrise in valoare de 217,11 milioane de lei, iar Generali Asigurari, 347,12 milioane de lei.