- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Basescu: Ponta este copilot, cum sa conduca o tara?

14 Mar, 22:17 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu (foto) a declarat luni seara, la TVR, ca Victor Ponta, presedintele PSD, nu va fi premier in mandatul sau deoarece este "copilot", astfel ca nu poate primi o tara pe mana.
Basescu: Ponta este copilot, cum sa conduca o tara?

„Sunt obligat de Constitutie sa am consultari cu toate partidele daca va cadea Guvernul la motiune, dar domnul Ponta este copilot la o masina. Participa la raliuri si are sponsori necunoscuti cu care a reusit sa ajunga copilot”, a spus Basescu, citat de Mediafax.

„Cum sa conduca tara daca este copilot? Nu-i da nimeni volanul in mana, poti sa-i dai tara in mana? Ponta nu va fi premier in mandatul meu. Nu-l vad capabil de asa ceva. E un copilot care nu poate fi pilot de tara”, a adaugat seful statului.

Acesta a mentionat ca una dintre problemele pe care le avem in evaluarile externe este legata de posibila instabilitate politica.

„Populatia va resimti dupa un an reluarea cresterii economice. Avem unul dintre cele mai rapide ritmuri de diminuare a somajului din UE. Daca se va reusi si trecerea rapida a legii zilierilor, se vor crea alte locuri de munca oficiale”, a mentionat Basescu.