- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

MKB: Piata de leasing operational ar putea creste cu 40% in 2009

18 Nov, 14:54 • Redactia DailyBusiness
Piata de leasing operational ar putea creste cu 40% in 2009, pana la aproximativ 700 mil. euro, in conditiile in care tot mai multe firme vor alege acest produs pentru o mai buna gestionare a costurilor, pe fondul crizei financiare, a spus Cornel Constantinescu, presedintele MKB Romexterra Leasing.
MKB: Piata de leasing operational ar putea creste cu 40% in 2009

In 2008, piata de leasing operational este estimata la aproximativ 500 milioane euro, conform NewsIn.

„Multe companii se vor orienta catre leasingul operational pentru o mai buna gestionare a costurilor, mai ales in aceasta perioada de turbulente financiare”, a declarat Cornel Constantinescu.

El a adaugat ca ratele de leasing operational sunt deductibile fiscal integral si, in acest fel, companiile elimina o parte din problemele legate de administrarea activelor.

Leasingul operational este un serviciu care presupune atat finantarea achizitiei unui bun, cat si alte servicii oferite de un departament de gestionare din cadrul unei firme de leasing.

In cazul leasingului operational pe segmentul auto, cel mai raspandit, companiile pot beneficia de o flota de masini pe o anumita perioada de timp, in urma semnarii unui contract de leasing operational cu o firma specializata, care se ocupa si de gestiunea flotei.