- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Best Distribution epuizeaza din start stocul de 26.000 de unitati din jocul World of Warcraft: Cataclysm

07 Dec, 10:24 • Redactia DailyBusiness
Distribuitorul de jocuri Best Distribution a vandut retailerilor autohtoni peste 26.000 de unitati din jocul World of Warcraft: Cataclysm, lansat luni la miezul noptii, epuizand astfel intreg stocul, conform oficialilor companiei.
Best Distribution epuizeaza din start stocul de 26.000 de unitati din jocul World of Warcraft: Cataclysm

Pretul jocului este de 150 de lei sau 300 de lei, varianta pentru colectionari. Best Distribution a adus in Romania circa 2.000 de bucati din varianta Collectors. Compania autohtona a generat astfel venituri de circa 4 mil. euro din vanzarea acestui joc. Jocul poate fi achizitionat din retail de la magazine precum Altex, Diverta sau eMag.

„Marti urmeaza sa aflam cate cutii din joc vor mai fi trimise de catre producatorul jocului, Blizzard, in Romania. Estimam ca le vom epuiza si pe acestea foarte repede”, spune Andreea Allardin, general manager al Best Distribution.

Compania estimeaza afaceri de circa 9 mil. euro in 2010, in crestere cu circa 25% fata de anul precedent. „In 2009 nu am avut nicio lansare de aceasta anvergura”, explica Allardin efectul World of Warcraft, joc ce are o comunitate de circa 13 mil. jucatori in lumea intreaga, asupra afacerilor companiei. Oficialii Best Distribution nu cunosc numarul de jucatori din Romania.

Tot anul acesta, Best Distribution a vandut 18.000 de bucati din jocul Starcraft 2, produs tot de Blizzard, al doilea cel mai bine vandut joc de pe piata locala, anul acesta.

Best Distribution domina piata de jocuri video, cu o cota de piata de circa 65%. Compania concureaza cu Ubisoft sau T&T Romania.