- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Leica lanseaza un aparat foto in editie limitata, in parteneriat cu o casa de moda. Vezi la ce pret

14 May, 15:37 • monica.manea
Leica Camera AG, compania producatoare de camere foto, in parteneriat cu una dintre cele mai renumite case de moda de lux, Hermes, au creat aparatul foto M9-P. Editia este una limitata, iar pretul unei camera va ajunge pana la 50.000 de dolari.
Leica lanseaza un aparat foto in editie limitata, in parteneriat cu o casa de moda. Vezi la ce pret

Colaborarea celor doua companii a inceput in 2003, odata cu lansarea aparatului Leica MP „Editia Hermes”, primul din aceasta serie. In 2009 a aparut Leica MP7, iar datorita succesului pe care l-au avut cele doua modele, conducera companiei Leica Camera a hotarat sa continue colaborarea cu designerii casei de moda Parisiene.

M9-P  va fi lansat in doua modele, cu unul sau cu trei obiective, care vin cu diverse noutati in ceea ce priveste detaliile, cu o armonizare perfecta a acestora cu aparatul si accesoriile lui.
 
Incepand cu luna iunie a acestui an vor fi puse spre vanzare 300 de aparate din prima parte a editiei M9-P Hermes. Setul va include un Leica Summilux-M 50 mm f/1.4 ASPH argintiu, se arata in comunicatul citat de [url=http://www.dpreview.com/news/2012/05/10/Leica-creates-M9-Hermes-edition-18MP-Full-Frame-Rangefinder-camera#press]DPreview[/url].
 
O luna mai tarziu, in iulie, va aparea pe piata cel de al doilea model, intr-o editie si mai redusa, de 100 de aparate. Pretul unuia va fi de [b]50.000 de dolari[/b].  Leica M9-P „Editia Hermes – Seria Limitata Jean-Louis Dumas”, dedicata fostului presedinte al Casei Hermes, care a murit in 2010. Setul va contine trei obiective un Leica Summicron-M 28 mm f/ 2 ASPH., un Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH. si un Leica APO-Summicron-M 90 mm f/ 2 ASPH, toate trei cu finisaje argintii.

Fiecare aparat din aceasta colectie unica se vinde intr-o geanda Hermes realizata manual si care va fi disponibila exclusiv alaturi de Leica M9-P „Editia Hermes – Seria  Jean-Louis Dumas”. Aceasta geanta este prima geanta pentru camere foto pe care au creat-o vreodata cei de la Hermes. Ca un omagiu adus lui Jean-Louis Dumas setul va mai include si o carte cu 200 de fotografii alb-negru  realizate de el cu un aparat Leica.

M9-P „Editia Limitata Hermes” se vor putea fi cumparate doar din magazinele Leica. Primele aparate Leica au aparut in 1913, iar compania a ajuns sa produca azi cele mai mici aparate digitale din lume.