- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Bugetul pentru rochiile de designer, de Revelion, intre 1.000 si 4.000 lei

27 Dec, 00:01 • cristina.mihai
Femeile cu venituri mari si peste medie din Romania au bugete cuprinse intre 700 si 4.000 lei pentru rochia de Revelion, existand insa si exceptii care depasesc acest buget, au spus cativa dintre designerii romani, pentru DailyBusiness.ro.
Bugetul pentru rochiile de designer, de Revelion, intre 1.000 si 4.000 lei

Unul dintre designerii romani ale carui creatii pornesc de la 1.500 euro, Cosmina Englizian, considera ca pentru tinuta de revelion sunt recomandate materiale pretioase – matase, dantela, satin, catifea sau muselina.

„Tendintele pentru care opteaza clientele noastre sunt rochii lungi sau trei sferturi, cu spatele gol, care sa aiba ceva diferit. Sau sa fie simple, dar accesorizate cu plicuri supradimensionate si pantofi neobisnuiti”, spune designer-ul Silvia Serban, care pe langa atelierul propriu detine si un concept store, in care sunt prezente creatiile mai multor designeri.

„Clientele sunt dispuse sa plateasca intre 1.000 lei si 4.000 lei; in cazuri exceptionale chiar si mai mult”, a spus designerul Silvia Serban.

[img=48]Creatie Silvia Serban[/img]

Recomandarile designerilor sunt pentru croieli fastuoase si elegante. „Croielile fastuoase, elegante, care pun in evidenta feminitatea prin decolteurile adanci in forma de V, dar si aplicatiile de cristale Swarovski sau detaliile complicate, precum pliseurile realizate manual pe tesaturi, sunt in tendinte. Rochiile cu spatele gol pe o structura in forma de clepsidra – specifica anilor ’50 – sunt de asemenea in voga pentru tinutele de seara”, spune Cosmina Englizian.
[img=45]Creatie Cosmina Englizian[/img]

„Accesoriile tinutei pot fi realizate din materiale pretioase sau in combinatii neasteptate, bijuteriile supradimensionate sau broderiile delicate indicand o noua abordare a ideii de lux”, considera Englizian.

In ceea ce priveste culorile sezonului, designerii au cazut de acord asupra negrului, insa considera ca in general clientii isi doresc pentru aceasta ocazie culori puternice. „Rosul, albastrul sau verdele smarald sunt alegeri inspirate”, spune Cosmina Englizian.

Aceleasi tendinte sunt prezente si in hainele din retail, cum ar fi in magazinele brandului Nichi al Cristinei Nichita, prezent de 13 ani pe piata romaneasca de profil.

[img=47]Creatie Cristina Nichita[/img]
„Lasam in urma opulenta, stralucirea excesiva, pentru a imbratisa stilul retro-clasic”, spune Cristina Nichita.

„Noul look este intregit de accesorizarea rochiilor prin cristale Swarovski si de completarea tinutei de ocazie cu blanuri. Vedeta sezonului ramane brocartul, care va va conferi look simplu si elegant, fara accesorii in plus, si fara un styling prea complicat. Alaturi de haina de blana”, a adaugat Nichita, specificand ca tinuta trebuie bineinteles adaptata locului in care are loc petrecerea de Revelion.

„Preturile rochiilor variaza intre 700 si 1.500 lei, nivel in care se incadreaza si bugetul clientelor”, a mai spus Nichita.

Acelasi buget il au si clientele designerului Claudia Castrase, care a precizat ca clientela sa se imparte in doua categorii. „Pe de o parte sunt femeile care comanda rochii de Oscar si pe de alta parte cele care vor tinute mai avandgardiste”, a adaugat Claudia Castrase.