- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Avatar, cel mai scump film din istorie, primit in Romania cu interes urias, dar si cu huiduieli

18 Dec, 20:11 • cristina.mihai
Pelicula Avatar, regizata de James Cameron, cel mai scump film din istorie, cu un cost de productie estimat la 300 mil. dolari, a avut joi avanpremiera in Romania in format Imax, 3D si 2D. Filmul se bucura de o cerere "uriasa" in Romania, insa nu toti spectatorii au fost multumiti de proiectii, in unele cinematografe existand probleme tehnice.
Avatar, cel mai scump film din istorie, primit in Romania cu interes urias, dar si cu huiduieli

„Pentru proiectia in format Imax, cererea este uriasa, avem aproape toate locurile rezervate la toate reprezentantiile de pana in 23 decembrie”, spune Corina Gonteanu, directorul de marketing al operatorului de cinema Cinema City, care detine singura sala Imax din Romania, in mall-ul Cotroceni Park.

Directorul de marketing nu a precizat cate bilete s-au vandut pana in prezent pentru „filmul deceniului”, asa cum e numit de unii critici internationali filmul Avatar, pentru care producatorii asteapta incasari mai mari decat cele 1,8 miliarde de dolari incasate de Titanic. „Este un film extrem de asteptat de public. Spre exemplu, Imax-ul din Londra ruleaza 24 de ore, ca urmare a cererii mari”, spune Gonteanu.

Sala Imax are aproape 400 locuri, iar un bilet la Avatar in format Imax costa 32 lei.

Premiera filmului a avut loc pe 18 decembrie in 16 cinematografe din Romania. La avanpremiera de joi, insa, nu toti spectatorii au avut noroc sa vada filmul pe care il asteptau.

Spre exemplu, in cinematograful Movieplex din Plaza Romania, unul dintre spectatori, omul de afaceri Mike Stegaru, a caracterizat spectacolul ca fiind „un dezastru total”, pentru ca imaginea a fost neclara. De asemenea, in Starplex din Iris Shopping Center, unul dintre clientii cinema-ului, de profesie avocat, care a platit 30 lei pentru a vedea filmul, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca defazarea dintre sunet si imagine a determinat reprezentantii cinematografului sa anunte, dupa 30 de minute din film si mai multe huiduieli din partea publicului, ca le ofera clientilor banii inapoi sau posibilitatea de a viziona in continuare pelicula intr-o sala 2D alaturata. Multi dintre spectatori au preferat sa isi primeasca banii inapoi.

Avatar este povestea unui fost ofiter de marina care se gaseste in mijlocul ostilitatilor pe o planeta extraterestra plina de forme de viata exotice. Sub forma unui Avatar, o minte umana intr-un corp extraterestru, el este impartit intre doua lumi, intr-o lupta disperata pentru supravietuirea lui si a populatiei indigene.