- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cele mai scumpe biciclete achizitionate de romani

09 Aug, 00:02 • elena.olteanu
Cele mai scumpe biciclete achizitionate de catre romani au preturi similare cu cele ale unor masini de clasa medie si chiar mai mult. Cea mai scumpa bicicleta cumparata de un roman a avut un pret de circa 20.000 de euro, alte "super-biciclete" fiind comercializate pentru sume intre 5.000 si 7.000 de euro, au declarat pentru DailyBusiness.ro jucatorii de pe piata locala.
Cele mai scumpe biciclete achizitionate de romani

„Din informatiile pe care le detin, o persoana din Romania si-a achizitionat din strainatate o bicicleta profesionala in valoare de 20.000 de euro, special pentru competitii”, a declarat Vlad Oraseanu, manager al companiei Doua Roti.

„Anul acesta s-a vandut o bicicleta cu 7.000 de euro, insa prefer sa nu fac public brandul sau magazinul de unde s-a achizitionat”, a declarat Bogdan Selcieanu, manager Raid Extrem.

„In topul celor mai scumpe biciclete se mai afla un model de 5.000 de euro asamblata din mai multe materiale, ca branduri diferite”, conform lui Ion Plamadeanu, manager DK Bike.

Profilul cumparatorului de biciclete difera in functie de pret si de dotari.

Astfel, reprezentantii companiei Raid Extrem sustin ca cei care achizitioneaza sunt atat sportivii cat si amatorii, cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani.

„Cea mai scumpa bicicleta pe care am vandut-o a fost un Kelli’s, la pretul de 3.500 de euro, iar in prezent avem un model Specialized la pretul de 6.500 euro, pe care l-am adus la comanda”, a mai spus Oraseanu.

In cazul Raid Extrem, cea mai scumpa bicicleta vanduta a fost un Commencal Supreme, la pretul de 11.200 lei (3.200 euro), insa cele mai cautate biciclete sunt cele cuprinse intre 2.000-3.000 de lei a adaugat Selcieanu, preziand ca pentru anul 2008, compania a lichidat stocul de biciclete Commencal.

Compania Doua Roti activeaza pe piata din Oradea din anul 1993 si in Bucuresti din 2008. Cifra de afaceri inregistrata in 2007 a fost de 2 mil. euro, iar pentru 2008 managementul estimeaza o crestere de 100%.

Raid Extrem activeaza pe piata de trei ani ca distribuitor de biciclete, iar de circa un an a deschis un magazin in Capitala. Reprezentantii companiei sustin ca vanzarile de biciclete cresc anual cu circa 50-100%.

Resurse suplimentare:
– Cea mai scumpa bicicleta din lume se afla in Olanda si valoreaza 1 milion de euro, conform Antena 1