- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum se alege parfumul masculin potrivit pentru o zi la birou

06 Jun, 00:01 • elena.olteanu
Pentru a-si alege parfumul potrivit pentru zilele petrecute la birou, managerii sau antreprenorii trebuie sa tina cont de cateva aspecte: daca impart biroul cu alti angajati, daca au intalniri in ziua respectiva sau daca este vreme calda sau rece. Cativa specialisti din piata au descris, pentru DailyBusiness.ro, ce tipuri de parfumuri sunt recomandate in functie de situatie sau anotimp, pentru managerii barbati.
Cum se alege parfumul masculin potrivit pentru o zi la birou

Astfel, reprezentantii parfumeriei de lux Elysee Concept din Capitala au recomandat parfumurile puternice oamenilor de afaceri sau managerilor care au propriul birou.

„Pentru cei care au birouri separate de restul angajatilor se recomanda parfumurile cu personalitate, puternice, pentru a evita pierderea in anonimat. In cazul in care un manager trebuie sa-si imparta biroul cu alte persoane parfumul trebuie sa fie unul discret, lejer, mai putin pregnant”, au spus reprezentantii parfumeriei Elysee Concept din Capitala.

In general la birou, specialistii magazinului de parfumuri de lux Beautik recomanda alegerea unui parfum floral sau cu arome de fructe.

„Este de preferat evitarea aromelor puternice, care pot provoca alergii”, spun reprezentantii Beautik.

„Indiferent de sezon sau de momentul zilei, parfumul de birou trebuie sa fie unul usor, intrucat multe persoana sunt alergice la arome puternice, acestea provocand deseori si dureri de cap”, au adaugat reprezentantii Beautik.

Pentru intalnirile de afaceri care au loc seara, specialistii de pe piata locala recomanda parfumuri mai puternice, cu note orientale si lemnoase.

In schimb, pentru un meeting mai relaxant in cea de-a doua parte a zilei, parfumurile ce au la baza lavanda si vanilia sunt alegerea perfecta, mai spun reprezentantii Beautik.

[quote=Cristina Balan, director Elysee Concept]In Romania, barbatii incearca note mai indraznete ale parfumurilor decat femeile[/quote]
Pentru barbatii care doresc sa se faca remarcati sunt recomandate parfumurile orientale.

Sunt parfumuri ce pot fi folosite atat la ocazii speciale cat si in cadrul intalnirilor formale. Nota de varf a unui astfel de parfum o dau citricele, iar notele de mijloc si baza condimentele, ambra, lemnul si vanilia, au mai spus reprezentantii magazinelor Beautik.

Parfumurile in functie de sezon

Parfumurile de vara se evapora cel mai repede. Se alege in general un parfum usor si se aplica mai des. Ideale sunt cele florale si cu aroma de citrice.

Cel mai recomandat parfum de iarna este cel care persista cel mai mult timp. Sunt ideale cele pe baza de mosc.

Parfumurile de primavara si toamna – In aceste anotimpuri se folosesc parfumurile florale usoare si cu arome de citrice. Toamna este momentul ideal pentru un parfum cu arome de condimente si scortisoara.