- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Afacerile proprietarului Pro TV in Romania au scazut cu 6% in T1

27 Apr, 11:00 • Redactia DailyBusiness
Central European Media Enterprises (CME), proprietarul ProTV, a inregistrat in Romania, in primul trimestru al anului, venituri de 34,3 milioane de dolari, in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in contextul in care afacerile la nivel de grup au crescut cu 20%, potrivit reprezentantilor companiei.
Afacerile proprietarului Pro TV in Romania au scazut cu 6% in T1

Profitul OIBDA (profitul operational inainte de depreciere si amortizari) la nivelul operatiunilor din Romania a scazut de la 4,5 milioane de dolari la 3,4 milioane de dolari.

La nivel de grup, veniturile nete ale CME au urcat cu 20% in primul trimestru, pana la 172,8 milioane de dolari, in timp ce profitul OIBDA a crescut la 14,2 milioane de dolari de la 841.000 dolari.

Veniturile pe broadcast la nivel de grup au crescut cu 16% in intervalul ianuarie-martie pana la 157,5 milioane de dolari, in timp ce cele ale Media Pro Entertainment au avansat cu 43% pana la 40,1 milioane de dolari.

Segmentul New Media a atras venituri de 2,6 milioane de dolari, in crestere cu 29% fata de primul trimestru al anului 2010.

CME detine posturi de televiziune in Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action si Ring.bg), Croatia (Nova TV si Doma), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV Czech), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania), Slovacia (TV Markiza si Doma) si Slovenia (POP TV, Kanal A si POP Brio).