- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce riscă locatarii care folosesc mașina de spălat în intervalul orar nepotrivit. Ce spune legea

28 Apr, 22:31 • Cornel Ghimeșan
Locatarii care dețin mașini de spălat și le folosesc în anumite ore risca să fie sancționați conform Legii 61/1991. Utilizarea mașinii de spălat, aspiratorului sau a muzicii la un volum ridicat în timpul orelor de liniște poate atrage amenzi în valoare de până la 1.000 de lei.
Ce riscă locatarii care folosesc mașina de spălat în intervalul orar nepotrivit. Ce spune legea

Ce riscă locatarii care folosesc mașina de spălat în intervalul orar nepotrivit. Mai mult, în cazul încălcării regulilor în timpul orelor de liniște, amenzile pot crește, fiind cuprinse între 500 și 1.500 de lei. Potrivit legii, orele de liniște la bloc sunt stabilite între 22:00 și 08:00, respectiv între 13:00 și 14:00.

Este important de menționat că programul de liniște poate fi modificat în urma unei decizii adoptate în cadrul adunării generale a asociației de proprietari, scrie Gândul.

Ce riscă locatarii care folosesc mașina de spălat în intervalul orar nepotrivit

Cele mai mari amenzi sunt prevăzute pentru organizarea de petreceri private și utilizarea de echipamente muzicale la un volum ridicat în timpul orelor de liniște. În aceste situații, locatarii se expun unor amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei: „Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-08:00 şi 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora. Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban”.

Citeşte şi: Modelul Dacia Duster 2024, supus unor teste extreme! Mașina a întrecut toate așteptările

Astfel, orice tulburare a liniștii locatarilor între orele stabilite și utilizarea de echipamente sau instrumente muzicale la intensitate mare poate atrage sancțiuni conform legii. Este important ca locatarii să respecte regulile de conviețuire și să evite generarea de zgomote excesive în intervalul orar al orelor de liniște.

Citeşte şi: Descoperire virală la raftul Kaufland. Ce a găsit o clientă în timp ce-şi făcea cumpărăturile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult