- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Fondul de investitii GED a cumparat tipografiile Infopress cu peste 12 mil. euro. CEO-ul a fost schimbat

03 May, 13:14 • Redactia DailyBusiness
Fondul de investitii GED a achizitionat 92% din actiunile grupului de tipografii Infopress, in urma unei tranzactii care depaseste 12 mil. euro, a anuntat casa de avocatura Biris Goran, care a asistat tranzactia.
Fondul de investitii GED a cumparat tipografiile Infopress cu peste 12 mil. euro. CEO-ul a fost schimbat

Operatiunea urmeaza sa fie incheiata in cel de-al doilea trimestru al anului 2010, dupa obtinerea autorizarii din partea Consiliului Concurentei al Romaniei.

Infiintata in 1990 ca editor al ziarului Odorheiu Secuiesc, Infopress a devenit una dintre cele mai mari companii din industria tipografica din Romania.

GED este un grup independent de capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est. GED administreaza fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii si activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.

Printre business-urile controlate de GED in Romania se numara agentia de turism Happy Tour, distribuitorul de echipamente medicale Diamedix si Total Eurobusiness, companie care activeaza in sectorul energetic.

Conducerea Infopress este asigurata, dupa achizitia de catre GED, de Geza Petroczki, noul CEO al companiei, care il inlocuieste pe islandezul Birgir Jonsson.

Jonsson a preluat functia de CEO si presedinte Infopress in 2007, in calitate de reprezentat al fondului de investitii islandez Kvos International, fostul actionar majoritar al Infopress.