- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Tabloidul gratuit al fratilor Negoita se lanseaza luni in Bucuresti

16 Apr, 12:02 • sergiu.mihalcea
Tabloidul gratuit "Ring", primul produs media al trustului lansat cu 10 milioane de euro de fratii Ionut si Robert Negoita, detinatorii grupului de firme Pro Confort, va debuta in Bucuresti luni 21 aprilie, intr-un format de 16 pagini, a declarat pentru DailyBusiness Alexandru David, redactorul sef al ziarului.
Tabloidul gratuit al fratilor Negoita se lanseaza luni in Bucuresti

Ziarul „Ring” va fi distribuit deocamdata doar in Bucuresti, prin reteaua Metrorex – care va fi acoperita integral – dar si prin distributie stradala, si va avea o aparitie de luni pana vineri.

Pe aceasta piata mai exista cotidianul generalist Compact, editat de Ringier.

Fratii Negoita au declarat anterior ca ziarul va aparea incepand din luna mai, insa deadline-ul a fost ulterior modificat, fara a mai fi facut public.

„In redactie, am lucrat cu deadline-ul de 14 aprilie, dar din cauza unor probleme legate de partea de distributie am amanat termenul cu o saptamana”, a spus David. „Ziarul va fi gratuit, dar in viitor, daca ajungem la o distributie nationala, nu excludem aplicarea unui pret care sa acopere costul distributiei”, a adaugat el.

David are experienta de 8 ani la revista VIP, unde a fost inclusiv redactor-sef timp de trei ani.

„Ring” va avea pentru inceput 16 pagini, dar dupa o perioada de evolutie si stabilire a zonei de publicitate acesta va ajunge la 24 de pagini. Reprezentantii ziarului nu au dat detalii despre planurile de business ale publicatiei.

Redactia „Ring” are in prezent 40 de angajati, atat permanenti cat si colaboratori. Partea tehnica-administrativa contine 12 angajati, restul reprezentand redactia.

„Nucleul redactiei este reprezentat de oameni cu o vasta experienta jurnalistica, care provin de la publicatii de pe piata romaneasca, dar am cooptat si studenti pe care ii vom creste si educa in spiritul politicii noastre editoriale”, a explicat David.

Trustul fratilor Negoita, in lansarea caruia se vor investi 10 milioane de euro, va contine un tabloid, „Ring”, un ziar generalist, o televiziune si un post de radio.

Grupul Pro Confort este controlat de fratii Negoita si este constituit din trei firme, cu activitati in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare, hotelier, constructiilor si retail. Fratii Negoita detin Rin Grand Hotel, cel mai mare hotel din Europa, cu 1.459 de camere si clasificat la 4 stele, in care a fost realizata o investitie de 60 milioane euro.

Cifra de afaceri inregistrata in 2006 de Pro Confort a fost de aproximativ 45 de milioane de euro.