- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cea mai mare consolidare din comertul online romanesc: Ghenea a cumparat PCGarage.ro

23 Sep, 15:31 • emanuel.ceciu
Marius Ghenea a achizitionat integral retailerul online de IT&C PCGarage.ro, intr-o tranzactie pe care omul de afaceri o numeste "cea mai mare consolidare din comertul online autohton".
Cea mai mare consolidare din comertul online romanesc: Ghenea a cumparat PCGarage.ro

PCGarage se afla, inainte de achizitie, pe locul 4 in topul celor mai mari magazine online, cu afaceri de 7,4 mil. euro in 2008.

PCGarage a fost detinut pana miercuri, 23 septembrie, de Gabriel Vasile. Acesta a cedat toate actiunile si in decurs de cateva luni va parasi, cel mai probabil, compania, pentru a dezvolta alte proiecte online.

Urmare a acestei tranzactii, FiT Distribution, compania lui Ghenea, care detine si PCFun.ro, ElectroFun.ro, FahsionUp.ro, ToyFun.ro, ShopIT.ro, controleaza circa 35% din piata de retail online din Romania, apropiindu-se de liderul eMag si distantandu-se de ceilalti concurenti, a declarat omul de afaceri, pentru DailyBusiness.ro.

„Am ales sa preiau PCGarage.ro deoarece Gabriel Vasile a cladit un business foarte serios, cu multe oportunitati de dezvoltare. Vasile va asista FiT Distribution pe toata durata integrarii business-ului PCGarage cu compania mea, urmand ca ulterior sa dea curs planurilor proprii, separate”, a subliniat Marius Ghenea.

„Este cea mai mare consolidare de pe comertul online romanesc. A mai fost eMag.ro si Asesoft, dar cele doua companii au domenii de activitate diferite si lucreaza separat”, a mai spus acesta.

El nu a dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.

In ceea ce priveste numarul de angajati, Ghenea a fost evaziv in declaratii: „Este posibil sa angajam, dar la fel de bine poate o sa si disponibilizam, daca unele pozitii devin redundante dupa integrarea PCGarage in FiT Distribution. Secretul e sa fii cat mai eficient cu aceiasi oameni”.

Achizitia business-ului PCGarage va ajuta FiT Distribution sa genereze anul acesta cu 35% mai multe venituri fata de 2008, spune Ghenea. FiT Distribution a generat in 2008 afaceri de circa 15 mil. euro.