- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Path, o noua retea sociala, pariaza pe limitarea numarului de prieteni la 50

15 Nov, 11:37 • Redactia DailyBusiness
Un serviciu care pune accent pe fotografie, conceput pentru smartphone-uri si care le va permite utilizatorilor sa impartaseasca informatii numai cu oamenii in care au incredere, Path, s-a lansat luni, potrivit Latimes.com. Reteaua permite un numar de doar 50 de prieteni.
Path, o noua retea sociala, pariaza pe limitarea numarului de prieteni la 50

Antropologul Robin Dunbar are o faimoasa teorie potrivit careia numarul oamenilor cu care putem mentine o relatie apropiata este limitat la 150 de neocortex, acea parte a creierului care controleaza gandurile constiente si limbajul. Acesta sustine ca, indiferent de posibilitatile pe care le ofera Internetul, omul nu poate depasi „programarea initiala” a creierului.

Pe acest aspect, precum si pe faptul ca oamenii nu se simt prea confortabil cu ideea de a impartasi detalii ale vietii private cu mii de „prieteni”, asa cum se intampla de exemplu pe Facebook, se bazeaza si compania din San Francisco, care isi propune sa ofere o retea sociala mai exclusivista.

Path, reteaua sociala care se lanseaza luni se vrea mai degraba o „retea personala”, motiv pentru care nu permite un grup mai mare de 50 de prieteni.

Unul dintre co-fondatorii Path, Dave Morin, este un fost director in cadrul Facebook, dar care a lucrat si pentru Apple.